Memiş: Bütün Sağlık Çalışanları Yıpranma Payı Almalı
08 Mart 2016, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına verilmesini ve bu yönde Sağlık-Sen’in talebi ve kazanımı olan yıpranma payı konusundaki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. 

Genel Başkanımız Metin Memiş,  Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşarı Ahmet Erdem’i ziyaret etti. Memiş ziyarette yıpranma payı, 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi ve 4/B’li iken kadrolu olanların ek ödemelerinden kesilen SGK primlerinin yargı kararı olmadan geri ödenmesi konularını gündeme getirdi. 

YIPRANMA PAYI ÇALIŞMALARI TAMAMLANMALI
Genel Başkanımız Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014’te Başbakan iken müjdesini verdiği yıpranma payının bazı engellere takıldığını, artık bu engelleri aşarak çalışmanın tamamlanması gerektiğini söyledi. Toplu sözleşmede de konuyla ilgili kazanım elde ettiğimizi söyleyen Memiş, Bakanlık düzeyinde verilecek destekle çalışmanın tamamlanacağını söyledi. Yıpranma payının sağlık çalışanları bakımından önemli bir konu olduğunu belirten Memiş, 7 gün 24 saat hizmet veren ve yüzde 60’a yakını kadın olan sağlık çalışanlarının yıpranma payını sonuna kadar hak ettiğini belirtti. Yapılacak düzenleme ile bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasını da söyleyen Memiş, sağlık çalışanlarının bu konudaki mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

4/B PRİM KESİNTİLERİ GERİ ÖDENSİN
4/B’li iken kadrolu olanların, ek ödemelerinden kesilen SGK primlerinin mahkeme kararı olmaksızın geri ödenmesi yönündeki talebimizi tekrarlayan Memiş, Maliye Bakanlığı’nın da konuyla ilgili önümüzdeki günlerde görüş bildireceğini belirterek, bu konuda mutabık olan bütün kurumların son adımları atarak, mağduriyetleri en kısa sürede gidermesini istedi. Yargının bu primlerin geri iadesine karar verdiğini söyleyen Memiş, mahkeme aşamasıyla zaman kaybedilmemesini, kurumların da mahkeme masraflarıyla ayrıca zarara sokulmamasının kamu yararına olduğunu ifade etti.

4/C KADRO ÇALIŞMASI TAMAMLANSIN
4/C’lilere kadro verilmesi konusunda toplu sözleşmede uzlaşı sağlandığı ve üzerinde çalışılması kararı alındığını söyleyen Genel Başkanımız Memiş, bu çalışmanın da bir an önce tamamlanarak beklentilerin karşılanması gerektiğini ifade etti. 4/C’lilere yönelik kadro çalışmasına sağlık ve sosyal hizmet kolundaki diğer sözleşmelilerin de dahil edilmesi talebimizi ifade eden Memiş, tek tip istihdamın hem çalışma barışına katkı sunacağını hem de iş verimliliğini artıracağını söyledi. Genel Başkanımız Memiş konuşmasının sonunda, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarına bu müjdelerin verilmesinin bir bayram hediyesi olacağını vurguladı.

ERDEM: SAĞLIK-SEN, TALEPLERİ KONUSUNDA VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem de, Sağlık-Sen yönetimini ağırlamaktan memnun olduğunu ifade etti. Sağlık-Sen’in, taleplerinin hayata geçmesi konusunda kararlı bir mücadele içinde olduğunu söyleyen Erdem, bunun çalışanlar açısından önemli olduğunu kaydetti. 4/B’lilerin prim iadeleri konusundaki talebimizin haklı olduğunu söyleyen Erdem, bu konudaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağına inandığını kaydetti. 4/C’lilere kadro ve yıpranma payı konusundaki çalışmaların ise sürdüğünü söyleyen ÇSGB Müsteşarı Erdem, kendilerinin de en kısa sürede çalışmaları tamamlayarak yasalaşma sürecini başlatmak istediklerini dile getirdi. 

Ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Himmet Bayar, İdris Baykan ve Mustafa Örnek de hazır bulundu.




Daha sonra Genel Başkanımız Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerimiz, ÇSGB Strateji Geliştirme Başkanı Bilge Aydın'ı da ziyaret etti.

PAYLAŞ :