Hatıra Ormanı Ağaç Dikimi Organizasyonu
26 Ekim 2019, Cumartesi

Tüketim toplumu olarak maalesef artık ağaçları ve aslında genel olarak doğayı tüketiyoruz ve kendimizi de yok olmanın eşiğine sürüklüyoruz. Bunlar gerçekleşirken ise küresel ısınma denilen bir gerçeği ortaya çıkarttık. Bununla mücadele etmek, daha iyi bir Dünya ortaya çıkartmak için doğaya verilebilecek en güzel hediye ağaç dikmektir. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak,kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir. Sadece tek bir fidan bile dikerek yeni bir yaşamın başlangıcını sağlayabiliriz.

Meslek hayatı boyunca hastaların sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmak için fedakarca çalışan sağlık çalışanları, bu bilinç ile doğanın ve yaşamın sorunlarına da sahip çıkmaktadır. İnsan sağlığına yapmış olduğumuz hizmetlerin aynısını doğaya da yaparak, ağaç dikimi için farkındalık oluşturup, tüm arkadaşlarımız ile birlikte doğamızı da canlandırmak ve yeşertmek için ağaç dikimi organizasyonu yaptık.

Bu amaç ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi  Araştırma Hastanesi hekimleri (Dr.Erkam CENGİL ve Dr.Salih ÇIRIK) tarafından düzenlenen hatıra ormanı ağaç dikimine Sağlık Sen Malatya Şubesi olarak katılım sağladık. Sağlık çalışanları eşleri ile birlikte Mühendislik Fakültesi arkasında 250 çam fidanı dikimi yapıldı. Bu organizasyonda emeği geçen tüm hekim arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ederim.

 

Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı




PAYLAŞ :