Memiş: Kadına Yönelik Ayrımcılıklar Sona Ersin
08 Mart 2016, Salı

Genel Başkanımız Metin Memiş, kadınlara yönelik ayrımcılığın sona ermesi, iş yaşamında çalışma şartlarının iyileştirilmesini, özellikle şiddet, mobbing ve kadın cinayetlerinin son bulmasını diledi. 

Genel Başkanımız Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanları ziyaret ederek, Kadınlar Günü’nü kutladı, karanfil verdi. 

Genel Başkanımız Memiş, çalışma ortamlarında kadınlara yönelik düzenlemelerin yeterli olmamasının, erkeklere oranla daha çok mobbing ve tacize maruz kalmalarının en önemli sorunlardan birisi olduğunu söyledi. Sağlık-Sen olarak hizmet kolumuzda, kadınlara yönelik bir çok kazanıma imza attığımızı ifade eden Memiş, bu kazanımlardan bazılarının; süt izninin günlük 1 buçuk saatten 3 saate çıkarılması, hamilelere nöbet muafiyeti getirilmesi, ücretsiz doğum izninin 12 aydan 24 aya çıkarılması, boşanan kamu görevlilerine tayin hakkı, ücretsiz izin süresinin derece ve kademe ilerlemesinde sayılması, doğum sonrası analık izninin bitiminden sonra birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışılması ve tam ücret verilmesi, çocuk ilkokula başlayana kadar yarım zamanlı çalışılabilme hakkı, sağlık kurumlarında kreş açılması için genelge yayınlanması ve başörtüsü yasağının kaldırılmasını sağlayarak büyük bir mağduriyeti önlemek olduğunu ifade etti.

Bu kazanımların yeterli olmadığını da ifade eden Memiş, kadro bekleyen bütün sözleşmeli personelin kadroya alınarak aile bütünlüğünün önündeki engellerden birinin kaldırılması gerektiğini de kaydetti. Kreş uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini de dile getiren Memiş, 24 saat esasına göre hizmet veren kurumlarda 24 saat açık olacak kreş bulundurulması gerektiğini belirtti.

Günümüzde kadın ve kadın hakları üzerinde bir değer atfetme mücadelesi olduğunu söyleyen Memiş, beşeri sistemlerin vermediği değeri, İslam dininin verdiğini dile getirdi. Kadınlara birçok hak veren dinimizin, ana olarak kadınların ayakları altına cenneti serdiğini hatırlatan Metin Memiş, günümüz insanlığının, kadın hakları konusunda başvuracağı en iyi adresin İslam dini olduğu vurgusunu yaptı.

Genel Başkanımız Metin Memiş’le birlikte Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan, Himmet Bayar, Mustafa Örnek, Genel Sekreterimiz Fatih Seyran ve Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı da sağlık çalışanlarına karanfil vererek, Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

PAYLAŞ :