En Güzel Kelimeler Onlar İçin...
07 Mart 2016, Pazartesi

Ailede, toplumda, çalışma hayatında, sevgi, şefkat, merhametiyle, hayatı üreten ve sırtlayan kadınlarımız aydınlık yarınlarımızın teminatıdır.
  
Günümüzün buhran dünyasının mimarı olan küresel sömürü düzeninde kadınlar, ne yazık ki savaşın, cinsiyet ayrımcılığının, şiddetin ve emek sömürüsünün en büyük mağdurları olmaktadır.  Ekonomik ve kültürel emperyalizmin etkisiyle ne yazık ki, ülkemizde ve islam coğrafyasında da kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın örnekleri yaşanmaktadır. 

İnanç ve medeniyet dünyamız içinde eşsiz bir değere sahip olan kadınlarımızın vakar ve izzetini koruyan bir toplum olmak, irfan nesillerini yetiştirecek kadınlarımızın hak ve hukukuna sahip çıkmak, insanlığın huzur, barış ve adalet dolu geleceği için öncelikli sorumluluktur.

İnsanlığı savaş ve kan girdabından kurtaracak değerleri dünyaya hakim kılmak için bir ana, bir eş, bir evlat, hayata emeğini ve bütün varlığını adayan bir insan olarak kadınlarımızın saygınlığını, sadece bir gün değil hayatın her günü korumalı ve gözetmeliyiz.

Kadın ahlak ve irfan medeniyetimizin bel kemiğidir.
Kadın ailenin mihenk taşıdır.
Kadın hayatın bereketi ve hakikatidir.

Sağlık ve sosyal hizmetlerde ise kadın; şifanın, şefkatin, evladını bile arkasında bırakarak gece gündüz cana can katmak için çırpınan fedakarlık timsalidir.

Sağlık-Sen olarak; kadınlarımıza savaşın, göçün, emek sömürüsünün, şiddetin mağduru olmadığı bir gelecek diliyoruz ve bu duygu ve düşüncelerle başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

PAYLAŞ :