GENEL MERKEZ DEN ZİYARET
28 Eylül 2019, Cumartesi

GENEL MERKEZİMİZDEN ZİYARET

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahmut Faruk DOĞAN ilimizi ziyaret ettiler.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk DOĞAN Türkiye genelinde sahada yaşanan tüm sorunları ve beklentileri konuşup not almak üzere yapılan saha çalışması kapsamında ve sendika şube başkanlığımızı ziyaret etmek amacıyla Kırıkkale’ye geldi.  

Doğan, ilimizi ziyaretinde Kırıkkale Sağlık Sen Şube Başkanlığını ziyaret ederek, Şube Başkanı Recep Akdoğan, Yönetim Kurulu, Engelli Komisyonu, Kadın Kolları Komisyonu ve İş Yeri Temsilcileri ile bir araya geldi.

Kırıkkale Sağlık Sen Şube Başkanlığında, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplu iş sözleşmeleri ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Doğan, konu ile ilgili tam anlamıyla bilinmeyen birçok noktaya temas etti. Doğan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık-Sen olarak geride bıraktığımız 5. Dönem Toplu sözleşme sürecini özelde sendikamızın, genelde Memur Sen ve bağlı sendikaların diklenmeden dik durduğu, ezberleri bozduğu bir süreç olarak tarihe geçti. İnanıyorum ki bu duruş bundan sonraki yol haritamızda ışık tutacaktır. Dersimizi iyi çalışarak net, reel beklentiler ve çözüm yolları ile düşüncemizi, yaklaşımımızı, samimiyetimizi, amaçlarımızı, duruşumuzu çok net bir şekilde önceden belli ettik.”

“Hakem hakemliğini yapmayarak sadece bir tarafı yüzde yüz memnun etmiştir.”

Masanın hakkını vermek için Sağlık-Sen olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yardımcısı Doğan, “Kuruşun hesabının duruştan bağımsız olmayacağını masada çok net bir şekilde gösterdik. Sendikaların görmesi, tartışması ve çözmesi gereken sorun setini açık bir şekilde önümüze koyan ve toplu sözleşmeyi hakem heyetine götüren kamu işverenin bu tavrı 4688 sayılı yasanın bu yönüyle de mutlaka gözden geçirilmesinin ne kadar gerekli olduğunu bize göstermiş oldu. Hakem heyeti kendisinden adil karar bekleyen milyonlarca kişinin beklentisini boşa çıkararak, özerkliğini tartışmaya açacak bir şekilde kamu işverenin talimatları ile hareket etti ve adaletsiz bir karara imza attı. Hakem hakemliğini yapmayarak sadece kamu işveren tarafının sözcülüğünü üstlenmiş, bu yönde tavır almıştır. Böyle bir durum hakemin de hakemlik müessesenin de ruhuna aykırıdır. Sağlık Sen olarak 250 bini aşan üyemizden aldığımız güçle sendikal duruşun özgünlüğü, özgürlüğünü ortaya koyan bir yaklaşım sergiledik. Kamu işverenin son derece olumsuz ve dayatmacı tavrına karşı dik durduk, yanlışa imza atmadık, teşkilatımızın, yönetim kurullarımızın ve istişari kurullarımızın ortaya koyduğu iradeye uygun davrandık.” şeklinde konuştu.

“Sendikamıza yönelik ezberleri bozduk.”

Bütün talepleri teklife dönüştürerek hiçbir çalışanlarını dışarıda bırakmamaya çalıştıklarını belirten Doğan, ciddi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirttiği konuşmasında, “Ciddi bir hazırlık sürecinin sonucunda oldukça güçlü, haklı, rasyonel, makul ve makbul tekliflerle masaya gittik. Döner sermayeden, icap nöbetlerine, sözleşmelilerin kadroya alınmasından lisans tamamlamaya, Yardımcı Hizmetler Sınıfının (YHS), Genel idare hizmetlerine (GİH) atanmasında, görevde yükselme sınav beklentisine kadar acil çözüm bekleyen önemli birçok konuyu masaya taşıdık ve geri adım atmadık. Olmazsa olmazlarımızı tam anlamıyla ifade ettik.  Geniş istişare süreçleri sonucunda federasyonumuzun genele ilişkin olarak sunduğu oransal zam ve genele ilişkin diğer teklifler yanında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına çözüm olacak taleplerimizi içeren tekliflerimizi masada izah ettik. Ancak öyle zaman oldu ki masadaki karşılaştığımız ve toplu sözleşme ciddiyetine uygun olmayan teklif ve tavırlar karşısında tepkimizi gecikmeksizin ve usulünce koymaktan da geri durmadık. Müzakere ortamı üretildiğinde masaya oturup tekliflerimizi savunduk. Kanaatimce bu duruşumuz ve stratejimizle, sendikamıza yönelik ezberleri bozduk.” ifadelerine yer verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptığı açıklamaya şu ifadeleri ekleyerek konuşmasına son verdi

“Sağlık ve Sosyal hizmet kolunda Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü ve bağımsız bir sivil toplum hareketi olarak, sendikal hareketimizin önceliğinin her zaman kamu görevlilerinin hak ve çıkarları olduğunun altını çiziyor ve ekliyoruz; sendikal bağımsızlığımızı, gücümüzü medeniyet değerlerimizden ve üyelerimizden alarak ilkesel duruşumuzla daha da güçlenmektedir.”

Genel başkanımızın konuşmasının akabinde söz alan Memur-Sen İl Başkanı, Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan yapmış olduğu konuşmasında;

“Sağlık-Sen Genel Merkezimizin yeni dönemdeki sendikal anlayışına, işleyiş yapısına ilimizi temsilen teşekkür ederim. Saha odaklı çalışmalar içerisinde, gücünü aldığı kitle ile her fırsatta birlikte olma çabalarını takdirle karşılıyor Bütün yönetim kademesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan’a hoş geldiniz diyorum.

Sayın Doğan’a ayrıca ilimize vermiş olduğu desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisinin Şube Başkanlığımızın ihtiyaçları noktasında oldukça büyük destekleri olmuştur.

Bizler Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin paralelinde ve her zaman destek vererek duruşumuzu net ifade ettik. İstişarenin birlikte olmanın önemini her fırsatta dile getirdik. Tıpkı şu an burada olduğu gibi dost meclislerinin önemine vurgu yaptık. Bu vesile ile bugün burada olan ve bu dost meclisine katkı veren başta Genel Başkan Yardımcımız olmak üzere, Yönetim Kurulum, Engelli Komisyonum, Kadın Kolları Komisyonum ve çok kıymetli İş yeri temsilcilerime yürekten teşekkür ediyorum.” Şeklinde ifadelerinin akabinde sıcak, samimi ve yürekten bir sohbet havasında gerçekleşen toplantı kısmına geçildi. İlimizde yaşanan ve iş yeri temsilcilerimizin ilettiği tüm sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Doğan sık sık notlar aldı.

Memur-Sen İl Başkanı, Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan toplantının sonunda ilimizin hatırası olarak Genel Başkan Yardımcımız Sayın Doğan’a şilt takdim ettiler. Memnuniyet ifadeleri ile sonlandırılan toplantının ardından Genel Başkan Yardımcımız Doğan ilimizden ayrıldı.

PAYLAŞ :