Memiş: Sağlık Çalışanları Dizilerle Yıpratılmasın
07 Mart 2016, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, bazı diziler ve filmlerde sağlık çalışanlarını temsil eden oyuncu karakterleri vasıtasıyla sağlık çalışanlarının yıpratıldığını, buna izin verilmemesini istedi. 
RTÜK Başkanlığı’na seçilen Prof. Dr. İlhan Yerlikaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Genel Başkanımız Metin Memiş TV ve internette yayınlanan film ve dizilerde sağlık çalışanlarının imajına zarar verecek hayali karakterlerle kirletilmeye çalışıldığını ve özveri ile kendini hiçe sayarak, gece-gündüz demeden fedakârlık yapan sağlık çalışanlarının motivasyonunu düşürdüğünü belirtti. Bu konularda RTÜK’ün daha hassas olmasını isteyen Genel Başkanımız Memiş, Yerlikaya’dan bu tür dizi ve filmler konusunda yaptırımlarda bulunulmasını istedi. RTÜK Başkanlığı’nın bu yönden zor bir konum olduğunu söyleyen Memiş, Başkan Yerlikaya’ya başarılar diledi. 



Ziyarette SASAM Enstitüsü’nün yayınladığı “Sağlık Çalışanlarının Kitle İletişim Araçları Algısı Araştırması” kitabını takdim eden Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanlarının medya kullanımı ve kitle iletişim araçları hakkında bilgi verdi. Araştırmanın önemine dikkat çeken Memiş, sağlık çalışanlarının toplum nezdinde önemli bir geri dönüşü olduğunu ve bu araştırma ile sağlık çalışanları nezdinde kitle iletişim araçlarının kullanımını görebileceklerini söyledi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisine iletilen taleplerin üzerinde duracaklarını söyleyen Yerlikaya, bu konuda kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş’e Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımlarımız Himmet Bayar ve İdris Baykan da eşlik etti.

PAYLAŞ :