“Toplu Sözleşme’deki Duruşumuz, Sendikamıza Güveni Arttırdı”
11 Eylül 2019, Çarşamba

Sağlık-Sen 6. Dönem 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı Genel Merkez Yönetimi ve şube başkanlarının katılımıyla  Memur-Sen Genel Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bu yıl içerisinde 3. kez başkanlar kurulu toplantısı yaptıklarını hatırlatarak istişare üzere alınan her karara büyük önem verdiklerini söyledi. Toplu sözleşme sürecinde de istişareye ve ortak akla hareket ettiklerini belirten Başkan Semih Durmuş,   “Toplu sözleşme süreci hepimiz için çok önemli bir süreçti ve işin en doğrusunu yapabilmek için istişare sürecini geniş tuttuk. Teklifleri rafine ederken de nitelikli bir ekiple çalıştık, eski tecrübemize dayanarak bu dönem farklı bir strateji belirledik. Büyük küçük yüzlerce taleple değil, kapsama alanı geniş az ve öz taleple masaya oturduk” dedi.

“Kuruş Sendikacılığı Değil Duruş Sendikacılığına Önem Verdik”

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı yaptıklarını dile getiren Durmuş, “Bizler bu görevlerde üyelerimiz adına bulunuyoruz, dolayısı ile burada tecelli edecek olan irade üyelerin iradesi olmalı ve bizde bunu dikkate alarak bu süreçte hareket ettik. Bizlerin bu duruşu üyelerin sendikaya olan güvenini arttırdı. Doğru bir vizyonla doğru sendikacılık yapmaya gayret ettik” şeklinde konuştu. Toplu sözleşme yasasının sendikal ihtiyaçlara yeterince cevap vermediğini söyleyen Durmuş, bu konuda yasal değişikliğe gidilmesi gerektiğini ifade etti.  

“Aynı Şartlarda Çalışanların Aldığı Ücretler Arasında Uçurum Var”

Şuanda sağlık hizmetlerinden, yardımcı hizmetlere kadar tüm çalışanların ortak sorununun döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik olduğunu belirten Durmuş, çalışanların yüzde 98’inin döner sermaye sisteminden memnun olmadığını dile getirdi. Sistemin daha çok çalışana daha çok ücret, daha az çalışana daha az ücret şeklinde kurgulandığını aktaran Durmuş, ancak şuanda bu sistemin uygulanabilirliğinin olmadığını ve aynı şartlarda çalışanların aldığı ücretler arasında uçurumların olduğunu söyledi.

Toplu Sözleşme sürecine yönelik şube başkanlarının görüşlerini ifade etmesinin ardından toplantı aile fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :