3+1 Düzenlemesi Resmi Gazete’de Yayımlandı
05 Temmuz 2019, Cuma

Sağlık Bakanlığı’nda 4+2 “süreli sözleşmeli” kapsamında çalışanların, zorunlu hizmet sürelerini 3+1’e indiren kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Kanuna göre, bahse konu sözleşmeli sağlık personellerinden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde memur kadrosuna geçebilecekler. Memur kadrosuna geçtikten sonra aynı yerde 1 yıl daha çalışılması durumunda ise normal memurların sahip olduğu tüm haklara ve başka yerlere naklen atama hakkına sahip olacaklar. 

7180 Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun:

“MADDE 19 – 11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “dört” ibaresi “üç” şeklinde, dördüncü fıkrasında yer alan “dört” ibaresi “üç” şeklinde ve “iki” ibaresi “bir” şeklinde değiştirilmiştir.”

SAĞLIK-SEN NE DEMİŞTİ:

Düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olmak üzere tüm çalışanların, tüm emekçilerin yararına olan bu adım için memnuniyet duyuyoruz ancak yeterli bulmadığımızı da özellikle belirtiyoruz. Ne yazık ki bu düzenlemeyle özlük haklarında uygulama birliği bozulacak, çalışan memnuniyeti olumsuz yönde etkilenecek ve adalet zedeleyecektir” şeklinde açıklama yapmıştı.

PAYLAŞ :