“Doktora Hakaret ve Tehdit Yapanın Yanına Kalmadı”
27 Haziran 2019, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, nöbetçi doktora “eşek gibi gelip yazacaksın reçetemizi” diyen kadının, “hakaret” ve “basit tehdit” suçundan 7 bin 580 TL adli para cezasına çarptırılmasını, “benzer suçların yaşanmaması adına caydırıcı bir rol oynayacağını” söyledi.

Karadoğan, geçtiğimiz yıl 9 Eylül Üniversite Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan üzücü olayın, bu defa yapanın yanına kar kalmadığını vurgulayarak şunları söyledi; “görevini yapan doktora, ağza alınmayacak laflar edip, hakarette bulunan şahsın hem görevli memura hakaret suçundan hem de tehdit suçundan ayrı ayrı para cezasına çarptırılması, her an benzer sorunlarla karşılaşma durumu yaşayan sağlık çalışanlarını bir nebzede olsa sevindirmiştir.”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, sözlü ve fiziki şiddet vakalarının ülke genelinde sık sık yaşandığına dikkat çeken Karadoğan, “Olayın üstünün örtülmeyip yargıya taşınması ve yargının da cezaya hükmetmesi, bizleri memnun etmiştir. Tehdit ve hakaretin haklı gerekçesi olamaz. Sağlık çalışanları, dünyanın en gurur verici işini yapıyorlar. Onların işini kolaylaştırmak dururken bu tür muamelelere maruz bırakanlardan hesap sormamak, benzer vakaların teşviki anlamına gelecektir. O nedenle, karar veren mahkeme heyetini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

OLAYIN ARKA PLANI

28 Ağustos 2018'de meydana gelen olayda, Y.Ç. (33) isimli kadın, gece saat 02.00 sularında,  2 yaşındaki kızını 9 Eylül Üniversite Hastanesi acil servisine götürüyor.

Çocuğun muayenesini gerçekleştiren doktor E.T.  ise durumun aciliyeti olmadığını belirterek, gündüz saatlerinde dermatoloji bölümüne başvurmaları gerektiğini söylüyor.

Bunun üzerine Y.Ç. adlı kadın, doktor E.T.'ye “Bunun gibilerinin ağzını burnunu kıracaksın…Eşek gibi gelip yazacaksın reçetemizi” diyor.

Doktor E.T., İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak kadından şikayetçi oluyor.

İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Y.Ç.'nin suçu işlediğini kanaat getiriyor ve  “görevli memura hakaret” suçundan 7 bin 80 TL adli para cezasının yanında “tehdit” suçundan da 500 TL adli para cezası veriyor.

PAYLAŞ :