Sağlık-Sen’in Mücadelesi Sonuç Verdi
20 Haziran 2019, Perşembe

 

 

 

 

 

 

 

 

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ZORUNLU HİZMET SÜRELERİ DÜŞECEK

        Sağlık-Sen’in girişimleri neticesinde, zorunlu hizmet süreleri azalacak sözleşmeli personel listesine, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeliler de dahil edildi.

        Bugün, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli sözleşmeli personelin zorunlu hizmet sürelerinin 4+2 yıldan 3+1 yıla düşürülmesini görüşmek amacıyla toplanan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, Sağlık-Sen’in bir süreden beri yürüttüğü mücadele sonuç verdi.

        Komisyonda, Sağlık-Sen’in önerisiyle gündeme gelen, sözleşmeli sağlık personellerinin de zorunlu hizmet sürelerinin 3+1 yıla indirilmesi talebi kabul edildi.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şunları söyledi: “Komisyon’un almış olduğu karar, bizleri son derece memnun etmiştir. İlgili kanun teklifi gündeme geldiğinde, sözleşmeli sağlık çalışanlarının kapsam dışında tutulmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdik ve derhal girişimlere başladık. TBMM’de ilgili Komisyon, bugün teklifi görüşmeye başladı. Biz son ana kadar mücadelemizi sürdürdük ve çok şükür, olumlu sonuç aldık. Teklif, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek ve oradan nihai karar, yani kanun çıkacak. Kanun teklifinin, istediğimiz şekilde çıkmasına destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sağlık-Sen olarak, sözleşmeli sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek böyle bir düzenlemeye öncülük ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz.” 

 


 

PAYLAŞ :