BASINDA SAĞLIK SEN
01 Haziran 2019, Cumartesi

Geçtiğimiz ayın ilk haftasında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 gurup arasında çıkan silahlı çatışma sonrasında konuşarak hastanede güvenlik zafiyeti olduğu iddiasında bulunan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, o günden bugüne yaklaşık bir ay geçmesine rağmen halen güvenlik yönünden bir önlem alınmadığını ileri sürdü. BUSABAH gazetesine konuşarak önemli açıklamalarda bulunan Başkan Bingöl, hastane idarecilerine bir kez daha seslendi.

Hastanenin normal prosedürünün devam ettiğini ifade eden Başkan Bingöl, güvenlik açısından hastanede hiçbir değişikliğin olmadığını savundu.

KAPILARIN BELLİ BİR SAATTEN SONRA KAPATILMASI GEREKİYOR

Güvenlikle ilgili bütün tedbirleri yöneticilerin alması gerektiğini belirten Başkan Bingöl, “Hastanedeki bütün kapıların belli bir saatten sonra güvenlik gerekçesiyle kapatılması gerekiyor. Sadece kapılar iç kısımdan açılıp, dışarıdan kapalı olacak şekilde yapılması lazım. Şu ana kadar güvenlikle ilgili soruna herhangi bir çözüm üretilmiş değil. Güvenlikle alakalı sıkıntılar hala devam ediyor. O çatışmadan sonra yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen hala bu problem çözülmedi. Hastanede yapılması gereken birkaç kural var. Bu kural kapsamında hastanede açık olan tüm kapıların güvenliğinin sağlanması, hastanenin belli noktalarında, belli saatlerde giriş sağlanmalı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaç tane kapı varsa hepsi 7/24 açık. Böyle bir pozisyonda da güvenliği sağlamak mümkün değil. Bu güvenliği de buradaki idarecilerin, yöneticilerin sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

ENDİŞELERİMİZİ İLETTİK

Sendika olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Bingöl, “Biz idarecilerle görüştük. Güvenlikle ilgili endişelerimizin hepsini Sağlık Müdürüne, Başhekime ilettik. Biz bunlarla alakalı üzerimize düşen her şeyi yaptık. Bize gerekli olan tedbirleri alacaklarını dile getirdiler. Ancak bugüne kadar tedbirler alınmadı. Eğer tedbirler alınmadığı takdirde bununla ilgili bir basın açıklaması yaparak, eylem yapacağız. Bunu da kendilerine ilettik. Eğer bu tedbirler alınmazsa kesinlikle biz eylem yapacağız” diye konuştu.

 

Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı

Memur Sen Malatya İl Temsilcisi


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :