MEMUR-SEN OLARAK BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ
28 Mayıs 2019, Salı

MEMUR-SEN OLARAK BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

Geçtiğimiz günlerde bir yetki dönemini geride bıraktık. Yapılan tespitler sonucu ilimizde yine yeniden güçlü bir şekilde 6.000’ne yakın üye sayısı ile Memur-Sen yetkili sendika seçilmiştir.

Yetki dönemi münasebetiyle Memur-Sen İl Başkanımız Sayın Recep Akdoğan yapmış olduğu açıklamasında; “Her zaman söylediğimiz gibi Biz Memur-Sen olarak çok büyük bir aileyiz. Bir yetki dönemini yine yeniden birlikte ve kocaman bir aile olarak geride bıraktık. İl Başkanlığımız bağlı tüm sendika kollarımız, Şube Başkanlarımız, Yönetim Kurullarımız daima üyelerimiz için varlar ve üyelerimiz için çalışmaktalar. Üyelerimizden aldıkları güç ile enerji ile gönülden mesailerini tüketmekteler. Üyelerimiz adına onlara, onlar adına da üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

En başta da belirttiğim üzere bir yetki sürecini daha beraberce aştık. Her yetki döneminde olduğu gibi bu yetki döneminde de çalışanlarımızın teveccühünün bizler ile birlikte olduğu tescillenmiştir. Konfederasyon olarak bağlı sendika kolları olarak biliyoruz ki; bu teveccüh bizlere enerji verdiği kadar sorumlulukta vermektedir. İl başkanı olarak şahsım, yönetim kurulum, bağlı sendika şube başkanlarım ve yönetim kurulları olarak bizler bu sorumluluğun farkında olmakla birlikte mesai zamanı göz etmeksizin çalışmakta üyelerimiz için iyiyi, güzeli, hakkı takip etmekteyiz.

Memur-Sen özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır.”

Ayrıca sendikacılığın bir gönül işi olduğunun farkındayız. Bu sebepten dolayı ilimizde tüm iş kollarımız ile birlikte koordineli ve özverili bir şekilde gayret göstermekteyiz. Bu çalışmalarda sadece şube başkanlarımız, yönetim kurullarımız değil sahada inanılmaz destek veren temsilcilerimizle hatta ve hatta gönülden bağlı tüm üyelerimizle güçlüyüz bu güçle birlikte açık ara yetki sahibi olduk. Bu vesile ile koca bir teşekkürü hak eden sahada gönülden çalışan tüm temsilcilerimize de İl Başkanlığım, Şahsım, Yönetim Kurullarım, Tüm Şube Başkanlarım ve yönetim kurulları adına bir kez daha teşekkürlerimi ifade etmek isterim.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan’ın sendikacılık anlayışı, ne sınıf sendikacılığı, ne zümre sendikacılığı ne de ideoloji sendikacılığıydı. Onun sendikacılık anlayışı, haklının haksıza olan muhalefet hareketiydi. Toplumun refahı ve huzurunu savunmak, mazlumların sesi olmak, yolsuzluk ve haksızlıkla mücadele etmek en temel anlayışıydı. Ona göre sendika ne dernek ne vakıf ne meslek kuruluşu ne de siyasi partiydi. Onun sendikacılık anlayışı dernek, vakıf, meslek kuruluşu ve siyasi partinin, hepsinin üstünde, hepsini kapsayan bir sivil toplum hareketiydi. 

İşte bu hareket yine onun göstermiş olduğu yolda onun ışığı ile bugün bizler tarafından yani yönetim kadrolarından üyelerine kadar devam ettirilmektedir.

Merhum Mehmet Akif İnan’ın Eğitim-Bir-Sen’in 2. Kongresi’nde söylediği şu sözler, Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in geçmişte, şimdi ve gelecekteki duruşunu en iyi şekilde şu cümle ile  özetlemektedir:

“Biz ucuz işlerin sendikası değiliz. Biz gelecek günlerin,  kalıcı iş ve eylemlerin sendikasıyız.”

Merhum Mehmet Akif İnan’ın medeniyet değerlerimiz üzerine inşa ettiği Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bugün Türkiye’nin yetkili ve etkili sendikasıyız. Kurucu Genel Başkanımızın tohumlarını attığı ilkeli ve onurlu sendikacılık anlayışımız bugün meyvelerini vererek Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmuştur.

Merhum Genel Başkanım, emanetin emin ellerde, seni özlemle ve hasretle anıyoruz. Ruhun Şad, Mekânın Cennet Olsun…

PAYLAŞ :