“Sağlık Çalışanlarını Memnun Edecek Adımlar Atılmalı”
29 Nisan 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarını memnun edecek adımların artık atılması gerektiğini dile getirdi.

Önceki gün Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Şubesi’nin Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü’ne özel düzenlediği etkinlikte konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, kendi görev tanımı dışında doktorun yapması gereken işi de, sekreterin yapması gereken işi de yapan tüm ebe ve hemşirelerin yılın ebe ve hemşiresi olduğunu belirtti.

İstihdam yetersizliğinden dolayı bir ebe ve hemşirenin 4 ebe ve hemşirenin yapması gereken işi yaptığını kaydeden Durmuş, Türkiye’deki ebe ve hemşirelerin AB ülkelerindeki meslektaşlarının yaptığı işin 5 katını yaptığını ve daha az ücret aldıklarını ifade etti. Ebe ve hemşirelerin sağlık hizmetini ayakta tutan yapı taşlarından biri olduğunu aktaran Durmuş, bu fedakârlıklara rağmen ülkemizde ebe ve hemşirelerin gereken değeri görmediğini aktardı. Sağlık çalışanlarımızın hepsinin değerli olduğunu ve sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu hatırlatan Durmuş, sağlık çalışanlarını memnun edecek adımların artık atılması gerektiğini söyledi. 

BAKİ, “İSTİHDAM YETERSİZLİĞİNE SOMUT ADIMLAR ATILMALI”

Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki ise sağlık hizmetinde iş yükünün artmasına neden olan istihdam yetersizliğine değindi. Sağlık çalışanlarının bu konuda somut adımlar görmek istediğini ifade eden Baki, istihdam yetersizliği nedeniyle çalışanların yıprandığını ve tükendiğini aktardı.

DOĞAN, “EBE VE HEMŞİRELER KUTSAL BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan da tüm sağlık çalışanları gibi ebe ve hemşirelerin kutsal bir görev üstlendiklerini ifade etti. Ebe ve hemşirelerin çoğunun aynı zamanda anne olduğunu da hatırlatan Doğan, iş yüküyle birlikte annelik görevinin de zor olduğunu ve kimsenin bu durumu göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti.

CANER, “ŞUBEMİZİN TEMSİLCİ ÇOĞUNLUĞUNU HANIMLARIN OLUŞTURUYOR”

Etkinlikte konuşan İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner de şubelerinin temsilci çoğunluğunun hanımların oluşturduğunu hatırlatarak ebe ve hemşirelerin omuzlarında büyük bir yük olduğunu belirtti. 

Semih Durmuş ve beraberindeki heyet İstanbul 1 No’lu Şubenin Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü’ne özel düzenlediği etkinlik öncesi düzenlediği kahvaltı programına da katıldı.

Etkinliğe ayrıca Sağlık-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk ve Sağlık-Sen İstanbul Üniversite Şube Başkanı İsmail Çor katıldı.

DURMUŞ, “YAPICI ELEŞTİRİYİ KULLANARAK TEŞKİLATIMIZLA BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

İstanbul’daki programının ardından Sağlık-Sen Kütahya Şubesi İl Divan Toplantısına katılan Semih Durmuş, ilkelerinin; misyonlarını ve vizyonlarını geliştirerek değerler ekseninde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına hizmet etmek olduğunu belirtti. “Şubelerimizin şubelerimizle, temsilci ve üyelerimizin şubeleriyle ilişkilerini daha sağlıklı bir zemine oturmasını sağlayarak etkinlik ve verimliliğimizi artırmamız gerekiyor” diyen Durmuş, “Farklılıkları tolere edip; çatışmadan uzak, uzlaşı içerisinde istişare ve yapıcı eleştiriyi kullanarak teşkilatımızla birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarının başında gelen adaletsiz döner sermaye sistemine de değinen Durmuş, “Sağlık çalışanlarını mağdur eden ve ücrette eşitlik ilkesini zedeleyen bu sistem ahlaki değildir” şeklinde konuştu. Eğitimleri, unvanları ve çalıştıkları yıl aynı olmasına rağmen sağlık çalışanlarının farklı ücretler aldığını belirten Durmuş, adil ve adaletli şekilde döner sermaye sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

DEMİRSÖZ, “ÇALIŞANLARIN SORUNLARININ ÜZERİNE GİDECEĞİZ”

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz ise Kütahya’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini gündeme getirdiklerini belirtti. Hak arama mücadelesinde erdemli sendikacılık anlayışıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının üzerine gideceklerini söyleyen Demirsöz, adil ve adaletli bir düzen için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya ayrıca Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Sağlık-Sen Bilecek Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Sağlık-Sen Bursa Üniversiteler Şube Başkanı Eser Yıldırım, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım ve Sağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu da katıldı.

DURMUŞ, “BALIKESİR’E YENİ HİZMET BİNASI HAYIRLI OLSUN”

Sağlık-Sen Balıkesir Şubesinin yeni hizmet binasının açılışına da katılan Durmuş, yeni binanın şube yönetimine ve Balıkesir’de görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu. Emek ve hak mücadelesiyle birlikte büyüdüklerini belirten Durmuş, Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından, üyelerinden ve teşkilatından aldığı güç ile emin adımlarla yoluna devam ettiğini sözlerine ekledi.

ERZİ, “YENİ MEKÂN DAHA İYİ HİZMETLERE VESİLE OLSUN”

Balıkesir Şubesi olarak yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şube Başkanı Nihat Erzi ise yeni mekânın daha iyi hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu.

Hizmet binasının açılışına ayrıca Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Sağlık-Sen Bilecek Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Sağlık-Sen Bursa Üniversiteler Şube Başkanı Eser Yıldırım, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım ve Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen de katıldı.

PAYLAŞ :