Baykan, Giresun Şubemizin Programına Katıldı
29 Nisan 2019, Pazartesi

Giresun Şubemizin düzenlediği kahvaltı programına Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan katıldı. Sağlıkta şiddet konusuna değinen Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu belirterek toplumun tüm kesimlerinin ortak hareket etmesi ve bu sorunu sahiplenmesiyle çözüme kavuşturulabileceğini dile getirdi.

Özellikle acil servislerin olmak üzere aile sağlık merkezlerinin, toplum sağlık merkezlerinin ve sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerin çalışanların korktuğu mekânlar olmaya başladığını ifade eden İdris Baykan, çalışanların endişelerinin giderilmesi için caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Sağlık-Sen olarak şiddetin çözümüne dair katkı sunmaya her an hazır olduğumuzu vurgulayan Baykan, “Elimizi değil bedenimizi taşın altına koymaya hazırız ama şiddet sadece sağlığı idare edenlerin, sendikanın, bürokrasinin ve siyasetin çözebileceği mesele değil. Toplum olarak beraber bu işi sahiplenirsek o zaman çözebiliriz. Biz öncü olarak ne yapmamız gerekiyorsa hazırız. Kime görev düşüyorsa, herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi. 

HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDA YER ALDIK

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman milletimizin yanında yer aldığımızı aktaran Baykan, öngörümüz ve amacımızla sadece üyelerimiz için değil tüm dünya mazlumları için mücadele veren bir sendikal anlayışı taşıdığımızı söyledi. Gücümüzü inandığımız değerlerden, medeniyet köklerimizden ve teşkilatımızdan aldığımızı belirten Baykan, milletimize ve değerlerimize savaş açanların karşısında olduğumuzu ve her zaman da olmaya devam edeceğimizi ifade etti.  

SÜRAL: ÇALIŞANLARIN SOSYAL ETKİNLİKLERE DE İHTİYACI VAR

Programda konuşan Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral ise programı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının moralini arttırmak için gerçekleştirdiklerini belirtti. Çalışanların yoğun iş yükü altında ezildiklerini belirten Kerim Süral, bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ve çalışanların sosyal etkinliklere de ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

PAYLAŞ :