Durmuş, Gümüşhane ve Trabzon Şubelerimizin İl Divanına Katıldı
10 Nisan 2019, Çarşamba

Gümüşhane ve Trabzon Şubelerimizin düzenlediği İl Divan Toplantıları Genel Başkanımız Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Genel Başkanımız Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ve STK’ların önemine dair açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde sağlık çalışanlarının sorunlarının başında döner sermaye ücretlerinde yaşanan adaletsizliğin geldiğini söyleyen Durmuş, hak ve adaletin gözetildiği bir döner sermaye sisteminin getirilmesi için çalıştığımızı belirtti. Özellikle unvanları, eğitimi ve hizmet yılı aynı olan sağlık çalışanlarının farklı hastanelerde çalıştığı için aynı döner sermaye ücretini alamamasına değinen Durmuş, bir polisin farklı karakolda çalıştığı için farklı ücret aldığına hiç şahit olmadığımızı ve sağlık çalışanlarına haksızlık yapıldığını belirtti. Ayrıca yardımcı hizmetler sınıfında hizmet veren 6 bin 500 kadar çalışanın olduğunu belirten Durmuş, bu durumda bulunan ve fiilen satın alma, özlük, tahakkuk gibi önemli birimlerde çalışmakta olan personellerin yapmış oldukları görevlerin karşılığı olan kadrolara atanması gerektiğini ifade etti. 80 bin 4/B’linin bir gecede 4/A’lı olarak atandığını ve 1 milyon taşeronun bir gecede daimi kadroya geçirildiğini hatırlatan Durmuş,  “Hizmetli kadrosunda çalışan 6 bin 500 arkadaşımız da memur kadrosuna atanmalıdır” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Sivil toplum kuruluşlarının önemine de değinen Durmuş, Mehmet Akif Ersoy’un “Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın” ufkunu rehber edinerek vatanımıza ve milletimize yapılan her saldırıya, karşı durmamız gerektiğini belirtti. Batının misyoner teşkilatlarının ülkemize ve değerlerimize akın akın saldırmakta olduğunu aktaran Durmuş,  “Misyoner kuruluşlarının ülkemizde yüzlerce okul açmalarının nedeni, para kazanmak değildir. Amaç, bizim nitelikli çocuklarımızı eğitim kurumları vasıtası ile avuçlarının içine almak, kendi değerlerine uygun olarak yetiştirip, kendi çıkarlarına hizmetkar etmektir” dedi. Emperyalist güçlerin zihinleri istila etmek için mücadele verdiklerini aktaran Durmuş, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmamızı ve zihni köleleştirilmiş insanlar gibi ülkemizin sömürülmesine izin vermememiz gerektiğini söyledi. Memur-Sen’i Mehmet Akif İnan’ın Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa edecek erdemliler hareketi olarak tanımladığını hatırlatan Durmuş, erdemli insanı yanlışın peşinden gitmeyen, doğruyu savunan, bilgili ve cesur insan olarak tanımladı.

BAYKAN: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ ARTTIRILMALI

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise sağlık çalışanlarının hem fazla çalıştığını hem angarya işler yüklendiğini hem de emeğinin karşılığını almakta sorun yaşadığını ifade etti. İstihdam yetersizliğinin bu sorunlara neden olduğunu ifade eden Baykan, çalışanların memnuniyetinin azaldığını ve gerçekleştirilecek yeni istihdam politikalarıyla memnuniyetin arttırılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca sağlıkta şiddete değinen Baykan, eza ve cefa çekerek, bin bir zorluğun üstesinden gelerek sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların vicdanları sızlattığını belirtti. Sağlık çalışanlarına saldıranların caydırıcı ve kalıcı cezalarla cezalandırılması gerektiğini ifade eden Baykan, şiddetin toplumsal bir sorun haline dönüştüğünü vurguladı.

YILMAZ: SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLMEKTE

Gümüşhane Şube Başkanımız Yunus Yılmaz da il divan toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının alın teri olan nöbet ücretlerinin Gümüşhane’de zamanında ödenmediğini belirterek döner sermaye ücretlerinden dolayı mağdur olan çalışanların bir de hak ettikleri ödemeleri zamanında alamadıkları için mağdur edildiğini söyledi.

AYDIN: SAĞLIK ÇALIŞANLARI EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi. Çok yoğun iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarının ekonomik olarak emeğinin karşılığını alamadığını söyleyen Aydın, tıp fakültesindeki bazı sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiğini ifade etti.

Gümüşhane Şubemizin programının ardından Genel Başkanımız Semih Durmuş ve beraberindeki heyet Gümüşhane Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Ercan Çimen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Genel Başkanımız Semih Durmuş’un yanı sıra Gümüşhane Şubemizin İl Divan Toplantısına Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Bayburt Şube Başkanımız Cemil Demir, Erzincan Şube Başkanımız H. İbrahim İçoğlu, Rize Şube Başkanımız İsmail Yılmaz ve Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın katıldı. Trabzon Şubemizin İl Divan Toplantısına ise Genel Başkanımız Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ve Rize Şube Başkanımız İsmail Yılmaz katıldı.

PAYLAŞ :