TÜRK POLİSİ VAR OLSUN
08 Nisan 2019, Pazartesi

Memur-Sen İl Başkanı Recep AKDOĞAN Polis Haftası ve Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde yapmış olduğu açıklamasında; “Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.” Diyerek şöyle konuştu.

Güvenliğimiz tehlikeye girdiği zaman hatırladığımız polislerimiz, her geçen gün gelişen ve değişen şartlar altında ortaya çıkan yeni suç tipleriyle başa çıkabilmek için, sürekli kendilerini geliştirmektedirler. Emniyet teşkilatımız, sadece adi suçlarla değil, ülkemizi parçalamak isteyen vatan hainleriyle de canları pahasına mücadele etmektedirler. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden, çok ağır çalışma şartları altında, hayatını tehlikeye atarak görev yapan polislerimiz her şeyin en iyisine layıktırlar.

Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz. Özellikle son yıllarda teknolojik imkânlarını artıran, kendisini geliştiren ve hizmet kalitesini iyice yükselten, gücünü halktan ve yasalardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakârca yapmış, milletimizin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını bile vermekten kaçınmamış milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır. 

Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde polis teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır.

Demokrasinin sağlam temeller üzerinde tesisi, milletin barış ve mutluluğu, insan hak ve özgürlüklerinin yaşanması, toplumda huzur ve güvenliği sağlanması, vatandaşın hak ve hukukunun korunması için Türk Polis Teşkilatı'nın sorumluluklarının bilincinde görevini en muntazam şekilde ifa etmektedir.

Bu duygularla devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden polislerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan emniyet mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü yıldönümünü kutlarım” dedi.


 

PAYLAŞ :