Şiddete Karşı Kalıcı ve Caydırıcı Önlemler Bir An Önce Alınmalı
02 Nisan 2019, Salı

İzmir'in Bornova ilçesindeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde, hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Üyemiz Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ile onu korumak isteyen mesai arkadaşları darp edilmiştir. Gerçekleşen saldırıyı kınıyor, saldırıya maruz kalan sağlık çalışanlarına ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sadece mesleğinin gereğini yerine getiren ve yasal olmayan bir talebi geri çevirdiği için şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımızın Sağlık-Sen olarak sonuna kadar arkasındayız. Eza ve cefa çekerek vatandaşlarımıza hizmet veren sağlık çalışanlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırılar cezasız kalmamalı ve şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı ve caydırıcı önlemler bir an önce alınmalıdır.

Sağlık çalışanları büyük bir fedakarlıkla 7 gün 24 saat halkımıza hizmet vermektedir. Yetersiz sağlık çalışanı sayısına rağmen büyük bir özveriyle sağlık hizmetinde bir devrime imza atan ve sağlıkta dönüşümün mimarı olan çalışanlarımızın şiddete maruz kalması bizleri derinden üzmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve darp olaylarına karşı kamuoyunun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yoğun çalışma şartlarıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının bir de şiddet olaylarına maruz kalması zor olan işlerini daha da zorlaştırmaktadır.

Sağlık çalışanlarının gönül rahatlığıyla, endişe duymadan halkımıza hizmet vermesi için hem bakanlığımıza hem de toplum olarak bizlere önemli bir vazife düşüyor. Şiddete karşı toplumsal ve bireysel olarak tepkimizi ortaya koymalı ve şiddetin önlenmesi için adım atmalıyız. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması durumunda hizmet kalitesinin artması da sağlanacaktır.

Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili yerlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ilettiğimiz önerilerimizin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.

 

Mehmet BİNGÖL

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi

PAYLAŞ :