Durmuş: Birliğimizden Rahatsız Olanlar Kaybetmiştir
25 Mart 2019, Pazartesi

Genel Başkanımız Semih Durmuş, 6. Olağan Genel Kurul sonrası Sağlık-Senlilerin kazandığını belirterek birliğimizden rahatsız olanların tartışmasız bir biçimde kaybettiğini söyledi.

Tekirdağ Şubemizin düzenlediği Avrupa Birliği destekli "Kurumsallaşmış Sendika İçin Güçlü Teşkilat, Güçlü Örgüt Projesi" temalı program Genel Başkanımız Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Genel Başkanımız Durmuş sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sağlık-Sen’in büyük teşkilatımızın neferleriyle bir olarak, diri olarak çalışanın sözcüsü ve umudu olacağını ifade eden Semih Durmuş, yeni Türkiye’nin inşasında istikrardan ve istikbalden yana taraf olacağımızı belirtti.

KİŞİ ODAKLI KARARLARDAN ÇOK ZARAR GÖRDÜK

Talep arayışımızda aktif ve kararlı olacağımızı söyleyen Durmuş, “Toplu Sözleşmeye gidiyormuş gibi yapmayıp, hakiki bir toplu sözleşme süreci için kafa yorup, kapı aşındıracağız” dedi. Ezberleri bozan sendikal anlayışımızla kendini tekrarlamayan ve devamlı üreten bir yapıya bürüneceğimizi kaydeden Durmuş,  “Atarak değil, kavrayarak, sendikal duruşa içerik katarak, düşünülmüş, planlanmış faaliyetleri hayata geçireceğiz. Sağlık-Sen olarak, hiçbir konuya, ezbere, gözü kapalı evet demeyeceğiz” şeklinde konuştu.  Kişi odaklı kararlardan çok zarar gördüğümüzü belirten Durmuş, artık birlikte karar verdik, birlikte uyguladık ve birlikte sonuçlandırdık anlayışını, hukuk, meşveret ve yönetişim ilkelerini işleteceğimizi dile getirdi.

Sendikamızın teşkilatının yönetim olarak geliştiğini belirten Durmuş, değişik modeller üzerinde çalıştığımızı ve en iyisini yapmak için mücadele verdiğimizi söyledi. Tekirdağ Şubemizin düzenlediği Avrupa Birliği destekli "Kurumsallaşmış Sendika İçin Güçlü Teşkilat, Güçlü Örgüt Projesi" temalı programı bu anlamda değerli bulduğunu ifade eden Durmuş, Tekirdağ Şubemize çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SOSYAL HAYATLARI NEREDEYSE YOK

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çok olduğunu ifade eden Durmuş, “Bu sorunlardan öncelikli olarak sağlık çalışanlarının çoğunluğunu kapsayan konuları çözüme kavuşturmak için mücadele vereceğimiz” dedi. Bu sorunların başında da istihdam yetersizliğinin geldiğini söyleyen Durmuş, sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini ve sosyal hayatlarının ise neredeyse olmadığını belirtti. Yoğun çalışan sağlık çalışanlarının bir ay içerisinde 10’a yakın nöbet tuttuğunu vurgulayan Durmuş, 4 sağlık çalışanın yapması gereken işi bir çalışanın yaptığını ve bu durumun tükenmişliğe neden olduğunu aktardı. Sağlık Bakanlığı’nın çalışanların üzerindeki yükü alacak istihdam politikaları uygulaması gerektiğini belirten Durmuş, sendikamızın da bu konuda gereken mücadeleyi vereceğini sözlerine ekledi.   

BAYKAN: TEŞKİLATIMIZLA KUCAKLAŞACAĞIMIZ BİR YAPIYA KAVUŞACAĞIZ

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise Sağlık-Sen olarak yeni bir başlangıca imza attığımızı ifade etti. Sendikamızın teşkilatıyla kucaklaşacağı bir yapıya kavuşacağını aktaran Baykan, birliğimizden ve beraberliğimizden aldığımız güçle tek ses, tek nefes ve tek yumruk olacağımızı dile getirdi. Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in köklerinde istişare ve meşveret kültürü olduğunu vurgulayan Baykan, teşkilata karşı sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu ve bu süreçte gereken mücadeleyi vereceğimizi söyledi.

ÖKSÜZ: BU TÜR PROJELER SENDİKAMIZA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz de Avrupa Birliği destekli gerçekleştirdikleri "Kurumsallaşmış Sendika İçin Güçlü Teşkilat, Güçlü Örgüt Projesi" temalı program hakkında bilgi vererek sözlerine başladı. Projenin önemine vurgu yapan Öksüz, sendikamızın her zaman güçlü teşkilat, güçlü örgütüyle hareket ettiğini ve bu projenin büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Genel Başkanımız Semih Durmuş’un yanı sıra programa Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ve Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay da katıldı.

PAYLAŞ :