Durmuş: Döner Sermaye Adaletsizliği Sona Ermeli
23 Mart 2019, Cumartesi

Genel Başkanımız Semih Durmuş, döner sermayedeki adaletsizliğin bitmesi gerektiğini, bu konuda Sağlık-Sen olarak mücadele edeceğimizi söyledi.

Genel Başkanımız Semih Durmuş, Diyarbakır Şubemizin İl Divan Toplantısı’na katılarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sağlık çalışanlarını mağdur eden konuların başında döner sermaye sistemindeki adaletsizliğin olduğunu belirten Durmuş, “Döner sermayedeki adaletsizlik kalkmalıdır. Alın terimizin boşa gitmemesi gerekiyor. Bu dönemde gerekli adımları atarak adaletsizliği ortadan kaldıracağız.” Şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının uzun saatler süren mesailerine ek olarak nöbet de tuttuğunu belirten Durmuş, kutsal bir mesleği yerine getiren sağlık çalışanlarının bu görevlerini ailelerinden ve kendilerinden feragat ederek yaptıklarını ifade etti Uzun süren nöbetlerin sağlık çalışanlarını her anlamda yıprattığını belirten Durmuş, çocukların anne babalarını göremeden büyüdüğünü bunun da çocukların gelişimine olumsuz yönde yansıdığını kaydetti. 

Yoğun iş yükünün hafifletilmesi için yeni istihdamların yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Genel Başkanımız Semih Durmuş, özellikle şehir hastanelerinde daha büyük alanlarda aynı sayılarla hizmet vermenin zorluğuna dikkat çekti. Sözleşmeli bütün sağlık çalışanlarının kadroya alınması gerektiğini de belirten Durmuş, 3600 ek göstergenin lisans mezunu bütün sağlıkçıların hakkı olduğunu bu konuda mücadele edeceklerini söyledi. 

Sendikacılıkta kazanım elde etmenin kararlılık ve mücadeleyle gerçekleştiğine dikkat çeken Durmuş, yıpranma payının elde edilmesinin uzun bir mücadeleyle sonuçlandığını belirtti. Yıpranma payının yeniden düzenlenmesi gerektiğini de dile getiren Durmuş, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması ve 5 yıla 1 yıl olarak yeniden düzenlenmesinin sağlık çalışanlarının beklentisi olduğunu kaydetti. 

Sağlık-Sen ailesinin günden güne büyüyerek, gelişerek yoluna emin adımlarla devam ettiği belirten Durmuş, “Sağlık-Sen ailemiz giderek büyüyor. Yeni dava arkadaşlarımızı yetiştirme konusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz, yarının sendikacılarını birlikte yetiştireceğiz. Sağlık-Sen’in aynı alanda mücadele eden 28 sendikanın toplam üye sayılarından fazla üyesi olduğunu görüyoruz. Bu bir tesadüf değil, yıllar süren çalışmalar sonucu ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızın problemlerini iyi okumamız ve sorunların çözümlenmesi konusunda gece gündüz çalışmamız sonucunda doğal olarak ulaşılmış bir zaferdir.” dedi.

ÜNÜVAR: SAĞLIK-SEN DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKTIR
Toplantıya katılan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar yaptığı konuşmada Sağlık-Sen’in bugüne kadar yaptıklarıyla pek çok başarıya imza attığını, bundan sonrası için de daha büyük ve önemli başarı ve kazanımlara imza atacaklarına inandığını kaydetti. 

KAÇAR: İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SÜREÇTE BİZLERİN DURUŞU ÖNEMLİ OLACAKTIR
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar ise  konuşmasında son dönemde yaşanan konulardan bahsetti. Dünyanın ve Türkiye’nin yeni bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte özellikle Türkiye üzerinde kirli oyunların planlandığını belirten Kaçar, her zaman olduğu gibi Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarının bu kirli oyunların bozulmasında büyük bir rolü olacağını ifade etti.

KARADOĞAN: ALDIĞIMIZ EMANETESAHİP ÇIKACAĞIZ
6. Olağan Genel Kurul sonrası Sağlık-Sen teşkilatının verdiği desteğe ve onların emanetine sahip çıkacaklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcımız Şemsettin Karadoğan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını bildiklerini ve bunların çözümü için mücadele vereceklerini söyledi.

ASLAN: ÇALIŞANLARIMIZ BİZLERE GÜVENSİN
Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan da yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının döner sermaye, icap nöbeti, istihdam sorunu, sağlıkta şiddet olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek ilgili yerlerle görüşeceklerini ve gerekli her türlü mücadeleyi vererek bu sorunları çözüme kavuşturmak istediklerini ifade etti.

ENSARİOĞLU: DİYARBAKIR’DA ÇALIŞANLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Diyarbakır’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının güveniyle yetkili sendika olduklarını ve çalışanların hizmetinde olduklarını ifade eden Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen olarak hangi üyemizin hangi sağlık ve sosyal hizmet çalışanının bir sorunu olduğunda bunu çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını ve bunu da sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten de il divan toplantısında bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Genel Başkanımız Semih Durmuş program sonrası Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Genel Başkan Yardımcılarımız Şemsettin Karadoğan, Abdülaziz Aslan ve Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu ile birlikte Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti.

Diyarbakır Şubemizin İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Semih Durmuş ile birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Şemsettin Karadoğan, Abdülaziz Aslan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, çevre illerden gelen şube başkanlarımız ve temsilcilerimiz katıldı.

PAYLAŞ :