İl Divan Toplantımızı Gerçekleştirdik...
09 Mart 2019, Cumartesi

Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi İl Divan Toplantısını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Yusuf Dural’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi. İl Yönetimi, İlçe Temsilcileri ve İşyeri Temsilcilerinin de katıldığı programda konuşan Şube Başkanı Erdal Yıldırım;

Bizler Kocaeli Şube olarak, yıllardır üyelerimizin dertleri ile dertlendik, onların yaşadıkları üzüntüleri bizlerde kalbimizde hissettik. Tüm bunların yanı sıra üyelerimizin mutlu günlerinde de yanlarında olduğumuzu göstererek bu büyük aileyi bugünlere getirmeyi başardık.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN KANAYAN YARASINA ACİL ÖNLEM ALINMALI

Sağlık çalışanlarımız artık Sağlıkta Dönüşüm döneminde karşılaştığı sorunları daha fazla yaşamak istemiyor, “Ücret dağılımındaki adaletsizlikler, aile ve sosyal hayatını bitiren iş yükü, nöbetler, başta şiddet olmak üzere sağlığı ve güvenliğini tehdit eden riskleri tekrar yaşamak istemiyoruz.” Yıpranma payı, 3600 ek gösterge ve Çöken Döner Sermaye Sistemi artık sağlık çalışanlarımızın kanayan yarası olmuştur. Her platformda dile getirdiğimiz gibi; Sağlık bir ekip işidir. O nedenle sağlık alanında yapılan tüm iyileştirmeler bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmeli ve iş barışını zedeleyecek kararlara imza atılmasının önüne geçilmelidir.

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

DÖNER SERMAYE EŞİTSİZLİĞİ EN ÖNCELİKLİ KONULARIMIZDAN BİRİ

Döner sermaye sistemindeki sorunlara değinen İdris Baykan, sendikamızın çözüme kavuşması için mücadele vereceği en önemli alanlardan birinin döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlikler olduğunu vurguladı. Baykan, istihdam yetersizliği nedeniyle 4 ebe ve hemşirenin yapması gereken işi bir ebe ve hemşirenin yaptığını ifade etti. Sağlık çalışanlarının ailelerini göremez olduğunu da dile getiren Baykan, sağlık çalışanlarımızın aile yapılarının bozulduğunu ve istihdam yetersizliği giderilmezse bu sorunun sağlık çalışanlarının hayatını alt üst etmeye devam edeceğini söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÇALIŞANLARININ SORUMLULUĞUNU ALMALI

Sağlık hizmetinin bir hak olduğunu ve anayasal güvence ile teminat altına alındığını hatırlatan Baykan, sağlık hizmetinin bir kamu hizmeti olduğunu dolayısıyla sağlık hizmeti alan kişilerin tedavi sırasında zarar görmesi durumunda sorumluluğu sağlık çalışanlarına yüklemenin önemli bir adaletsizlik olduğunu, sorumluluğu Sağlık Bakanlığı’nın alması gerektiğini ifade etti. Bir hakimin yanlış karar vermesi durumunda hakime değil Adalet Bakanlığına dava açılabildiğini söyleyen Baykan, aynı uygulamanın sağlık çalışanları içinde hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Bizler inanıyoruz ki, yeni dönemde belirlediğiniz hedefler, güçlü teşkilatımıza yakışan hedeflerdir. Kocaeli’de Erdal Başkanımız ve güçlü teşkilatı ile güzel işler yapacağız. Hepimizin hedefi sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını daha ileriye taşımak, yeni kazanımlar elde etmek. Bu şiarla bundan sonra daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. İnşallah yarınlar daha aydınlık olacaktır.

PAYLAŞ :