Sorun Çözme İradesine Öncülük Yapmak, Sendikal Sorumluluğumuzdur
15 Mart 2019, Cuma

İstanbul 1 No’lu Şubemiz ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Programa Genel Başkanımız Semih Durmuş, Genel Başkan Vekilimiz Durali Baki, Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Faruk Doğan, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Zafer Caner, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk İstanbul Üniversite Şube Başkanımız İsmail Çor, hastane yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

ÇÖZÜMLERİ HIZLICA HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

Programda konuşan Genel Başkanımız Semih Durmuş, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle gerçekleşen bu buluşmanın bazı sorunların hem görülmesine hem de çözülmesine vesile olabileceğini ifade etti. Sorunların çözümü noktasında öneri geliştirip, tepki, talep ve teklifler ortaya koyduğumuzu belirten Semih Durmuş, çözüme paydaş olmayı ve çözme iradesine öncülük yapmayı sendikal sorumluluk olarak kabul ettiğimizi söyledi. “Sayın Yıldırım’ın, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümüne, beklentilerinin karşılanmasına, haklı taleplerine Evet denmesine giden yolu açmakta, önümüze konulan engelleri aşacak çözüm tünelleri yapmakta sözcümüz olacağına inanıyoruz” diyen Durmuş, “Biz, sorunları gözünde büyütmek yerine çözümleri hızlıca harekete geçirmeyi tercih eden Binalı Bey’in çözüme dair sözcülüğümüzü ve gerekli şartların sağlanması noktasında elçiliğimizi yapmak görevini de üstleneceğine inanıyorum” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETİ DE DÜŞÜNÜLMELİ

Sağlık çalışanlarının ülke genelinde, ek ödeme sorunundan, döner sermaye sorununa kadar çözülmesi gereken birçok sorunu olduğunu dile getiren Durmuş “Bu vesileyle Sayın Yıldırım’ın, hem hükümet tarafından, hem yasama tarafından sağlık çalışanlarının temel ihtiyaç ve sorunlarını bildiğini düşünüyor ve bu sorunların çözümüne katkı sağlayacağını umuyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca hasta memnuniyeti için düşünülen kolaylığın, iyileştirmelerin, sağlık çalışanlarının memnuniyeti için de düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Durmuş İstanbul’daki sağlık çalışanları için ulaşım kolaylığı ve indirimi, istirahat mekanları konusunda duyarlı olunması gerektiğini ve bu konuda destek beklediğimizi söyledi. Belediye başkanlığı seçimlerinde, sandık iradesinin, yerli ve milli fikirlere olduğu kadar; bir vizyona da "evet" olarak yansıyacağını aktaran Durmuş, sendikamızın insanımıza sunulacak her türlü nitelikli hizmeti destekleyeceğini, sağlıklı ve huzurlu yaşam şartlarının, ülkedeki her ilin,  ilçenin ve beldenin en doğal hakkı olduğu kaydetti. Durmuş, 14 Mart Tıp bayramını kutlayarak konuşmasını noktaladı.

YILDIRIM: SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI YETKİLERİM DÂHİLİNDE HERŞEYİ YAPACAĞIM

Programda konuşan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değindi. Bugüne kadar bütün görevlerinde kararlı durduğunu ifade eden Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkanı olunca da yetkileri dahilinde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Yıldırım, “Hele de tüm zorluklara göğüs gererek, milletimizin sağlığı için fedakarca çalışan hekimlerimize, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, sağlıkta değişim ve dönüşümün, şehir hastaneleriyle devam ettiğine işaret ederek, “Şehir hastaneleri esasında, sağlıkta yeni bir adımdır. Şu anda 8 şehir hastanemiz hizmete girdi ve toplam 8 bin 358 nitelikli yatak hizmet vermeye başladı. Bugün Ankara Bilkent Şehir Hastanemiz, Tıp Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılıyor” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin, bölgenin sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Yıldırım, “Buna destek olacak bir başka büyük sağlık projesine de gelecekte imza atacağız. Eğer İstanbullular, 31 Mart'ta bizi belediye başkanı olarak seçerlerse çok memnun olur, teşekkür ederiz. Birçok hizmeti, Türkiye'de nasıl yaptıysak bundan sonra İstanbul'da da yaparız” dedi.

 

KAÇAR: SAĞLIK ÇALIŞANLARI İNSANLARIMIZ İÇİN KENDİ SAĞLIĞINI FEDA ETMEKTEN SAKINMIYOR

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar da sağlık çalışanlarının insanımızın sağlığı için kendi sağlığını feda etmekten sakınmadığını belirtti. Bu kutsal mesleği icra eden sağlık çalışanlarının her türlü övgüyü hak ettiğini söyleyen Mahmut Kaçar, böyle anlamlı bir günde Sağlık-Sen 1 No’lu İstanbul Şubesi ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğin çok değerli olduğunu ifade etti. Sağlık çalışanlarının sorunlarının biran önce çözülmesini dileyen Kaçar, “Tüm fedakar sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

MEMİŞOĞLU: TOPLUMUN ÖZVERİYLE ÇALIŞAN SAĞLIKÇILARA SAHİP ÇIKMALI

İstanbul'da son 1,5 yılda 3 bin 600 nitelikli yatakla yaklaşık 9 hastanenin hizmete açıldığını ifade eden Kemal Memişoğlu ise nitelikli yatak sayısına bir sene içerisinde de 5 bin 500 daha yatak ilave edeceklerini söyledi. İstanbul'un şu andaki yatak kapasitesinin özel sektörle beraber 40 bin olduğunu vurgulayan Memişoğlu, “Bunların yarısı kamu, yarısı özel sektöründür. İnsanlarımızın şunu bilmesini istiyoruz: Sağlık görevlileri onlara en iyi hizmeti sunmak için ellerinden geldiğince özverili çalışıyor. Toplumun da özveriyle çalışan sağlıkçılara sahip çıkması gerekiyor."

CANER:  İSTANBUL SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ZOR BİR ŞEHİR

Konuşmasına sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başlayan İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Zafer Caner ise İstanbul’un sağlık çalışanları için zor bir şehir olduğunu belirtti. Birçok hastanede sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini belirten Caner, bu yoğunluğun azaltılması için sağlık çalışanı istihdamının artması gerektiğini ifade etti.

PAYLAŞ :