Sendikamızdan Prof. Dr. Muhammet Güven'e Ziyaret
10 Ocak 2019, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven'i ziyaret ederek SASAM Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi ve sağlık çalışanlarının sorunları ile taleplerini iletti. 

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, SASAM Enstitüsü’nün sağlık, sosyal hizmet ve işgücü politikalarına katkı sunmak için çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti. Özellikle SASAM’ın geliştirdiği projelerin önemine değinen Memiş, Bakanlığın iş birliğiyle bu projelerin hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı. Sağlık-Sen olarak hem çalışanlarımızın mali ve özlük hakları hem de sendikacılık yaptığımız hizmet kollarında sorunların çözümü için mücadele verdiğimizi söyleyen Memiş, politikalar üreterek sağlık ve sosyal hizmetlerin sunulması ve uygulanması için elimizden gelen katkıyı sağladığımızı söyledi.

SASAM Enstitüsünün alanında hep ilklere imza attığını söyleyen Memiş, özellikle Yönetici Okulu Projesi ve Çalışan Dostu Sağlık Kurumları Projelerimizin sağlık hizmetine büyük katkı sunacağını söyledi. Ülkemizde ve dünyada ilk olacak Türkiye Sağlık Sisteminin İzlenmesi ve Değerlendirmesi projesini başlatacağımızı da belirten Memiş, “Türkiye Sağlık Sisteminin 10 ana başlık altında 99 gösterge ile izleneceği bu çalışmanın ekonometrik bir model üzerinden yapılacak ve göstergelerin birbiriyle ilişki matrisi ortaya konarak çalışma indeks ve derecelendirme algoritması üzerine inşa edilecek” dedi. Ekonometri uzmanı hocalarımızın içinde bulunduğu bir ekip tarafından hazırlanacak olan bu projenin gerçekleşmesiyle, bir ülkenin sağlık sistemine göre ilk defa indeks geliştirilmiş olacağını dile getiren Memiş, bu indeksle hem Türkiye’nin hem de 36 ülkenin sağlık sistemine bir puanlama yapılacağını da ifade etti.

Ayrıca icap nöbeti ve döner sermaye ödemeleriyle ilgili yaşanan sorunların sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Memiş, Sağlık Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının gerçekleştireceği çalışmalarla icap nöbeti ve döner sermaye sisteminin yeniden yapılanması gerektiğini belirtti. Yıpranma payı ve sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konularına da değinen Memiş, bu konudaki eksikliklerin giderilmesinin önemine vurgu yaptı. 

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. SASAM'ın gerçekleştirdiği çalışmaları takip ettiğini ve değerli bulduğunu belirten Muhammet Güven, projelerin önemine dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmetine fayda sağlayacak projelere duyarlı olduğunu dile getiren Güven, gerçekleşecek projelere bakanlık olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.    

Ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Genel Sekreterimiz Fatih Seyran, SASAM Sağlık Politikaları Direktörlüğü Danışmanı Dr. Hasan Güler ve SASAM Uzmanı Onur Burak Barkan da hazır bulundu.

PAYLAŞ :