2019'da Taleplerimizin Takipçisi Olacağız...
31 Aralık 2018, Pazartesi

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Yönetim Kurulu yılın son toplantısını gerçekleştirdi. 2018 yılındaki çalışmaları değerlendiren Şube Başkanı Erdal YILDIRIM, 2019 yılı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının yılı olmasını istediklerini dile getirdi.

            Kocaeli Şubesi Başkanı Erdal YILDIRIM, 2018 yılını geride bırakarak 2019'a girmenin sevinç ve mutluluğunu yaşandıklarını belirterek, "İnanıyoruz ki 2019 yılı ülkemizin demokrasi yolunda tarihi yolculuğunu emin adımlarla sürdüreceği, milletimizin yeni başarılar kazanacağı, çalışanlarımızın arzu ettikleri çalışma ortamlarına kavuşarak sevinç ve mutluluklar yaşayacağı bir yıl olacaktır" dedi.

            Türkiye'de olduğu gibi Kocaeli'de sağlık alanında yapılanmaları ve çalışmaları dikkatle takip ettiklerini vurgulayan YILDIRIM, "Çalışan memnuniyetini önemserken, çalışanlarımızın özlük ve sosyal hakları için Sağlık-Sen olarak mücadelemiz devam edecektir" dedi.

               Sağlık hizmetleri bir bütündür, sağlık hizmeti bir ekip işidir! Sağlık-Sen olarak taleplerimizi ayrım gözetmeksizin tüm çalışanlarımız için istiyoruz. Birilerine hak teslim edilirken, diğer çalışanlar göz ardı edilmemelidir. Bu ayrım çalışma barışını bozmakta ve çalışan memnuniyetini azaltmaktadır. Yeni yılda da taleplerinin takipçisi olacağını dile getiren Başkan YILDIRIM;

  • 3600 Ek gösterge tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak bir çerçevede olmalı ve kapsamı genişletilmeli. 
  • Yıpranma Payının kapsamı genişletilmeli ve geriye dönük olarak 5 yıla 1 yıl olarak hayata geçirilmeli.
  • Adaletsiz ücret dağılımı son bulmalı, sağlık çalışanlarımızın alın teri olan adaletli bir Döner Sermaye ve Ek ödeme sistemi hayata geçirilmeli.
  • Vergi matrahları yükseltilmeli veya Gelir Vergisi 'e sabitlenmeli.
  • Güvenli çalışma ortamı olmalı ve sağlıkta şiddet son bulmalı.
  • Kamuda eşitsizlik yaratan ve çalışma barışını bozan 4B, 4C, Kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve vekil ebe hemşirelik gibi farklı istihdam tipleri son bulmalı ve tüm çalışanlarımız kadroya geçirilmeli. 
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapan çalışanlar kadroya alınmalı.
  • Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği / Uzmanlık Sınavları tüm kurumlarda açılmalı.

            Sağlık-Sen olarak, şu ana kadar verdiğimiz tüm mücadeleleri azimle sürdürürken 2019 yılında da kararlılıkla taleplerimizin takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Başta aziz milletimizin, üyelerimiz ile birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ve tüm kamu çalışanlarının yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim…

PAYLAŞ :