GÜZEL BİR YIL OLMASINI TEMENNİ EDERİZ
31 Aralık 2018, Pazartesi

YENİ YIL MESAJI

Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep AKDOĞAN, Yeni Yıl mesajında çalışanların sorunlarına değindi. Başkan AKDOĞAN mesajında;

"Kıymetli Mesai Arkadaşlarım.

Müspet ve menfi gelişmeleriyle, acı ve tatlı hatıralarıyla 2018 yılını geride bırakıyor, yeni umut ve beklentilerle 2019'a giriyoruz. Bu vesileyle, Yeni Yılınızı en samimi duygularla kutluyorum. Yeni yılın ülkemize, milletimize, tüm insanlığa, Tüm İslam alemine barış, huzur ve refah getirmesini diliyorum.

Değerli Üyelerim.

Kabul edilmelidir ki, 2018 yılı dünyamız ve ülkemiz açısından zor bir yıl olmuştur. Dünya ekonomik ve siyasi çalkantılarla, yürekleri yakan acı görüntülerle 2019 yılını karşılamaktadır. Bu, uygarlığın geldiği seviye göz önüne alındığında üzücü ve düşündürücü bir tablodur. Yeni yılda başta yakın coğrafyamız olmak üzere, yaşanan acıların sona ermesini, insanlığın sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulmasını temenni ediyorum.

Sendika olarak 2018 yılını yoğun bir gündemle geçirdik. Geride bıraktığımız yılda üyelerimizin haklarının sağlanması adına önemli adımlar atıldı, Sendikal mücadele daima olduğu gibi 2018 yılında da tüm azmiyle devam etti. Bulduğumuz her platformda üyelerimizin, çalışanların sesini duyurmaya çalıştık. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarda mesai gözetmeksizin, mekan gözetmeksizin mücadelemizi sürdürmeye gayret ettik.

Sendika olarak, vermiş olduğumuz mücadeleler üyelerimize daha uygun şartlarda çalışma koşullarını sağlama, özlük haklarının korunmasıyla daha mutlu güler yüzlü bir çalışma ortamı sağlama, bunun sonucunda hem çalışan hem de dolaylı olarak sağlık hizmetinden faydalanan halkımızın ortaya konan hizmetten memnun olmasını sağlamayı amaçladık.

Yeni yılda 2019 yılı hedeflerimizin en ön sırasına;

  • -3600 ek gösterge alanının genişletilerek tüm kamu çalışanlarını kapsaması,
  • -Genel Merkezimiz tarafından konu hakkında eşitsizlik oluşması ve çalışma barışının bozulmasından dolayı açmış olduğu dava ile Sağlıkta Yıpranma Payı nın yine tüm çalışanları kapsamı içine alınarak sektör içinde adaletsizliğin giderilmesi konusunun takip edilmesi,
  • -Ek Ödeme diye de bilinen Döner Sermaye Sisteminin zaman içerisinde eriyerek çöktüğü ve bir an önce çalışanların menfaatine olacak şekilde gereken düzenlemenin yapılması ihtiyacı önem taşımaktadır. İhtiyaç duyulan düzenlemenin yapılması hususunda gerekli girişimlerin bulunulması,

Konuları öncelikli olarak uğraş vereceğimiz konularımız olacaktır.

Yeni bir yılı yine mücadele etme ruhumuzla karşılıyoruz. Sendikamıza üye olan olmayan tüm çalışanların haklarını ifade etmek adına en ufak bir tereddüt göstermeyeceğimizi ifade etmek isterim. Bizler Hakkın olduğu yerde haklının yanında yer almayı onursal bir görev olarak kabul ediyor ve yapacağımız tüm çalışmaları bu düstur ışığında planlıyoruz.

Sendika olarak bizler yeni yılda çalışanların hak ettikleri çalışma koşulları, özlük hakları, kamu personeline yakışır bir hayat statüsü edinmelerini talep ediyoruz, edeceğiz de. Sorunlarımız olduğu gibi, büyük umutlarımız ve hedeflerimiz var. Olumsuzluklar, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı engellememelidir. İlerleme sürecinde, Hakkı savunmak halkının yanında yer almak en önemli yol göstericimiz olacaktır.

 

Ayrıca bitiriyor olduğumuz yıl içerinde kayıplarımız oldu. Şehitlerimiz oldu. Şahsım, Yönetim Kurulum ve sendikam adına bir kez daha yıl içerisinde kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyor, Hepimize sabır ve selamet temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2019'un ülkemiz ve bütün dünya için güzel gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum.

Başta davamıza gönül vermiş olan üyelerimiz olmak üzere, Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Yeni yılını tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

PAYLAŞ :