Memiş: Milletin Birlik Mayası ve Sağduyusu Olmaya Devam Edeceğiz
27 Şubat 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, yaşadığımız zor günlerde milletimizin birlik ve beraberliğinin mayası ve sağduyusu olmaya devam edeceğimizi, milletimiz ve geleceğimiz uğruna verdiğimiz mücadeleleri, aldığımız mesafeleri boşa çıkarmak isteyen ihanet şebekelerine karşı da milletimizin gören gözü, işiten kulağı olacağımızı söyledi.

Mersin’de düzenlediğimiz Teşkilat Eğitim Programı’nın 3.sünün açılışında konuşan Genel Başkanımız Memiş, amacımızın yarınları kazanma zamanı olduğunu, yarınları kazanabilmek için de dünü unutmayacağımızı kaydetti. Tarihe post modern darbe olarak geçen 28 Şubat’ın yıldönümünde olduğumuzu hatırlatan Genel Başkanımız Memiş, milli iradenin artık örselenemeyeceğini, tanklarla demokrasiye balans ayarı verilemeyeceğini ifade etti. 28 Şubat’ın savunan adamı, 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümünde olduğumuzu da hatırlatan Memiş, hem Merhum Erbakan’a, hem de bu süreçte ‘namlusu millete dönmüş tanka selam durmam’ diyen Muhsin Yazıcıoğlu’na ve demokrasinin ilk şehitlerinden Adnan Menderes’e rahmet diledi.

Millet düşmanlarını, hakikat düşmanlarını, sömürü düzeninin devamı için fitne üretenleri, ülkesinin geleceğini küresel güçlere peşkeş çekenleri unutmayacağımızı belirten Memiş, “Evet dünden daha fazla yorulacağız. Dünden daha fazla çileye soyunacağız. Yeni Türkiye diyoruz. İnsan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni Anayasa istiyoruz. Türkiye’yi kuşatan 80 yıllık sömürü düzenini, böl parçala yönet politikalarını tarihe gömmeye kararlıyız. 2023, 2071 vizyonu derken sadece güçlü bir ekonomiden, müreffeh bir gelecekten bahsetmiyoruz. 200 yıldır, insanı, doğayı ve her türlü değeri yok eden sömürü düzenine karşı, merhamet ve bereket ikliminin, temeli adalet olan medeniyetimizin, yeniden doğuşunu müjdeliyoruz.” şeklinde konuştu.

KÜRESEL GÜÇLERİN GÖRDÜĞÜNÜ, MAŞALARI GÖREMEDİ
Bu hedeflerin tarihin kırılma noktası olduğunu ve bunu küresel güçlerin görmesine karşın bu güçlerin içimizdeki şuursuz maşalarının göremediğini ifade eden Memiş, köklü sorunların ithal politikalarla değil, öz kaynaklarımızla çözülmek istendiği her zaman, küresel aktörlerin, içerde besledikleri maşaları kullanarak ülkeyi karıştırdıklarını belirtti.
Her türlü değeri kirli ruhlarıyla kirleten şer odaklarının asla hedeflerine ulaşamayacağını söyleyen Metin Memiş, “Onların umudunu kıracak olan bizleriz. Biz dik durduğumuz sürece, değerlerimize ve mefkuremize bağlı kaldığımız sürece, hiçbir zaman bu vatanda, iyi kötüye muhtaç olmayacaktır. Belaların def edilmesi, kötülüğün def edilmesi, iyiliğin ve güzelliğin hakim olacağı yeniden istikrarlı bir Türkiye için Memur-Sen olarak, Sağlık-Sen olarak buradayız” dedi.

Bugün, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmanın hakkını verebilmek için, daha büyük sorumluluklar yüklenmiş olarak yolumuza devam ettiğimizi kaydeden Genel Başkanımız Memiş, çalışma sahalarında, ülke meselelerinde ortaya koyduğumuz duruşla hep birlikte onur duyacağımız bir miras oluşturduğumuzu ifade etti.
Küresel ortakları ile millete kumpas kuran ihanet odaklarını, 17-25 Aralık küresel darbe girişimiyle tanıdığımızı da söyleyen Memiş, devletimizi ve milletimizi kuşatan vesayetçilerin, darbecilerin en ahlaksız yöntemlerle değişime direndiğine, Türkiye’nin milli hedeflerini sabote ettiğine şahit olduğumuzu kaydetti.

CANLI BOMBALARLA KORKU VERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Küresel şer odaklarının, 35 yıl ülkemizin başına bela ettikleri terörü,  kabuk değiştirerek bir kez daha karşımıza çıkardığını söyleyen Memiş, “Canlı bombalarla istikrarımızı tehdit etmeye, milletimize korku vermeye çalışıyorlar. Toplumda siyasal, ideolojik ve etnik kamplaşmaları, kutuplaşmaları derinleştirmek istiyorlar. İdraklerini kör bir ideolojiye mahkum etmiş, milletinden ve değerlerinden kopuk sözde akademisyenler kiralayarak ihanet propagandası yaptırıyorlar. Demokratik kazanımlarımızı, ekonomik ve sosyal kazanımlarımızı, her şeyden önemlisi kadim medeniyet hamlelerimizi dinamitlemek istiyorlar. Kaleminden kan damlayan akademisyenler, teröristin taziyesine giden milletvekilleri var bu ülkede. Bunlar kimi temsil ediyorlar? Şehitler için kılını kıpırdatmayanların, konu terör örgütü olunca, uluslararası güçler olunca, ihanet şebekeleri olunca, koşarak gitmesini ibretle izliyoruz. Bunların karşısında onuru için direnen bir millet var. Allah’a şükür son 13 yılda sergilediği ferasetle milletimiz, tuzaklara düşmüyor. Memur Sen ve Sağlık Sen’in öncülüğünde milletimiz Yeni Türkiye idealine sahip çıkıyor.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin bir daha asla kendisine elbise biçilen bir ülke olmayacağını söyleyen Memiş, Türkiye’nin batı kültürünün molozlarından oluşan bir temel üzerinde değil, sağlam medeniyet temeli üzerinde yükseleceğini söyledi. Türkiye’nin milletinin ve mazlum milletlerin, adaletine güvendiği bir liman, küresel rüzgarların asla yıkamayacağı insanlık değerlerini koruyan bir çatı olacağını belirten Memiş, “İlacımızı kendi medeniyet değerlerimiz içinde arayacak, bağışıklık sistemimizi, yeni darbelere, ihanet senaryolarına karşı çelik gibi sağlam tutacağız. Vücudumuzu vesayet mikroplarından arındıracağız. Etnik bölücülük ve terör mikroplarından arındıracağız.  Bölücüleri ve küresel uzantılarını O açtıkları hendeklere gömmeye kararlı olan devletimize sonuna kadar destek vereceğiz. Kardeşlik hukukumuzu, ümmet şuurumuzu güçlendirerek namerde fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

HAKKANİYETLİ ÇALIŞMA ORTAMI, NİTELİKLİ KAMU HİZMETİ SAĞLANSIN
Kamuda çalışanların haklarını geliştirmek kadar, devletimizin insanına en nitelikli şekilde hizmet götürmesini de önemseyen bir sivil toplum örgütü anlayışı içinde hareket ettiğimizi söyleyen Memiş, sorunları dile getirerek, muhatap olduğumuz bütün kademelerde sorunların çözümünü en etkili şekilde savunduğumuzu kaydetti. “İstiyoruz ki, hakkaniyetli bir çalışma ortamı, nitelikli kamu hizmeti sağlansın.” Şeklinde konuşan Genel Başkanımız Memiş, iyi niyetli gayretlerimizin güzel sonuçlarını hep birlikte gördüğümüzü de kaydetti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleğinin onuruna yaraşır haklar ve çalışma koşulları için tüm mücadeleye devam edeceğimizi de sözlerine ekleyen Genel Başkanımız Metin Memiş, “Sizin aşkınız ve heyecanınız, bugüne kadar olduğu gibi yarınlarda da, hak mücadelemizin, emek mücadelemizin, millete ve insanlığa hizmet mücadelemizin en büyük teminatı olacaktır. İnşallah, sizlerin azmi, gayreti ve fedakarlığı sayesinde Memur-Sen ailesi 1 milyon hedefine ulaşacak. Biliyorsunuz; bizler de Memur-Sen’in en büyük sendikalarından Sağlık-Sen ailesi olarak sizlerle birlikte 250 Bin hedefine ulaşmayı arzu ediyoruz.” Dedi.

UZMANLAR SUNUM YAPACAK
Eğitim Programımızda, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek teşkilatımıza mevzuat ve toplu sözleşme kazanımlarımız hakkında sunum yapacak ve katılımcıların sorularını cevaplandıracak.

Programın kalan kısmında ise SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ‘Değer Sendikacılığı’, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı da sosyal medyanın doğru kullanım teknikleri, Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ da, Temsilci Etkileşim Becerileri konulu sunum yapacak. Programda ayrıca, sendikamızın uzaktan eğitim programını bitiren temsilcilerimize sertifikaları da verilecek.

Mersin'deki eğitim programımıza Mersin, Kayseri, Sivas, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Aksaray, Elazığ, Niğde, Kırşehir, Tunceli, Şırnak ve Elazığ Üniversite Şubelerimiz katıldı.

 

PAYLAŞ :