DİYABET GÜNÜ
15 Kasım 2018, Perşembe

14 Kasım Diyabet Günü

 

14 Kasım Diyabet Günü T.C.Sağlık Bakanlığı Koordinasyonu ile ülkemiz genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek amacıyla tüm illerde olduğu gibi ilimizde de stant kurulmuştur. İlimizde Sağlık Müdürlüğümüzün Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortaklaşa açmış olduğu stant Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN ve Yönetim Kurulumuz tarafından ziyaret edildi.

Ziyarette Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep AKDOĞAN yapmış olduğu açıklamasında; “Çağımızın sorunu olan diyabet hastalığının erken fark edilmesi ve önlemlerin halkımıza anlatılması amacıyla yapılan bu tür faaliyetleri sendikamız olarak takip ve iştirak etmekteyiz. İnsan sağlığı tüm sağlık camiası olarak öncelikli hedefimiz ve asıl gayretimiz olmuştur. Bu vesile ile belirtmek isterim ki bütün çabası insan sağlığı korumak ve tesis etmek olan sağlık camiamız sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını hiçbir şekilde hak etmemektedir. Bu konu hakkında duyarlı davranan halkımıza da camiamız adına teşekkür ederim.

Birçok hastalıkta olduğu gibi diyabette de erken teşhisin önemi son derece büyüktür. Tüm halkımıza şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Bu gibi sağlık konuları ihmale gelmez. Erken teşhis için halkımızın bilgili ve bilinçli olması büyük önem arz etmektedir. Burada bu çabayı gösteren sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder. Halkımıza da sağlıklı ve mutlu günler temenni ederim.” Dedi.

PAYLAŞ :