Memiş: Ülkemize Yönelik Tehditlerin Karşısında Dimdik Duracağız
20 Şubat 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, millet olarak tarihi bir imtihandan geçtiğimizi, ülkemizin geleceğine, vatanımızın bütünlüğüne, milli birliğimize karşı yöneltilen tehditlerin karşısında dimdik duracağımızı söyledi.
Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması kapsamında düzenlediğimiz Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Memiş, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün teşkilatı olarak büyük bir duyarlılık sergilendiğini, bundan sonra da bu çizgide olunacağını ifade etti.
 

Sağlık-Sen olarak yetkide 7. Yılı geride bıraktığımızı söyleyen Memiş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları iki farklı 7 yıl yaşadı. Sorunlardan nemalanan sendikacılığın 7 yılı ile çözüm odaklı sendikacılığın iz bıraktığı 7 yıl arasındaki farka, tarih şahittir.  Yetki mücadelemiz sürecinde ortaya koyduğumuz temel ilkemiz çözüm odaklılıktı. Sorunlardan nemalanılan dönemi sona erdireceğizimizi, sorunları tespit ederken, çözümlerini de üreten bir sendikal anlayışla hareket edeceğimizi söyledik. Ve çok şükür memur sendikacılığında tarihi dönüşümler gerçekleştirdik.” Şeklinde konuştu.


ÇALIŞMALARIMIZ, BAKANLIĞIN ÇALIŞMALARINA IŞIK TUTUYOR
Sağlık-Sen’in yaptığı çalışmaların, araştırmaların bakanlığın çalışmalarında dikkate alındığını ve öncü rolü üstlendiğini söyleyen Genel Başkanımız Memiş, sağlık okur yazarlığı araştırmasının bunun örneklerinden biri olduğunu kaydetti.
Yapısal tedbirler alınmadığı için sağlık hizmetlerinden memnuniyetin düştüğü konusunda uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Genel Başkanımız Memiş, bakanlığın bu konuyu gündeme almasının çalışmalarının önemini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Memiş, 663 sayılı KHK’dan kaynaklanan sorunları Sağlık Bakanı’na rapor olarak sunduklarını ve Bakanın raporun sonuç ve öneriler kısmına çalışmaları için bürokratlarını görevlendirdiğini dile getirdi.

YENİ DÖNEMDE YENİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ
Yeni dönemde SASAM olarak Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının örgütlenmesine yönelik bir çalışma yapılacağını söyleyen Genel Başkanımız Memiş, bu çalışmanın bakanlığın çalışmasına ışık tutacağına inandığını ifade etti.



Kamu Hastaneleri Birlikleri’nin sistemine yönelik yapılacak çalışmanın, kanayan yara olan birçok sorunun çözümüne katkı sunacağını belirten Memiş, Halk Sağlığı’na yönelik yapılacak çalışmanın da bu alandaki sorunların tespiti ve çözüm önerilerini ortaya çıkaracağını belirtti.

Yapacağımız bir diğer çalışmanın da Döner Sermaye sisteminin yapısal sorunları, kaynakları ile birlikte tespit edilmesi ve daha adil bir sistem için öneriler hazırlanması olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Memiş, bu çalışmalar neticesinde hem sağlık çalışanlarının çalışma şartlarında hem de hizmet üretim sürecinde yapılan hataları tespit edip, kalite sağlayacak çözüm üreteceğimizi kaydetti.

HER ALANDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Sendikacılığı bir alana hapsetmediğimizi söyleyen Genel Başkanımız Memiş, bu yıl itibariyle startını verdiğimiz çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü, bu kapsamda Değerler Platformu çalıştayları gerçekleştireceğimizi ifade etti.
 

Teşkilat mensuplarımız ile başlayıp üyelerimize kadar inecek sürekli ve çeşitli eğitim programlarının çalışmalarını yürüttüğümüzü dile getiren Memiş, değerler sistemi harmanlayacak ve medeniyet felsefemiz üzerinde yükselen bir sendikacılık anlayışını kurumsallaştırarak yolumuza devam edeceğimizi belirtti.

PAYLAŞ :