5. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
23 Ekim 2018, Salı

                                İki adaylı kongrede Sağlık-Sen Başkanlığını Mehmet Öz tekrar kazandı

Sağlık-Sen’in iki adaylı kongresinden mevcut başkana 131 ve diğer adaya ise 26 oy çıktı

Mehmet Öz, “Genel denetim sonucu Sağlık-Sen Kastamonu Şubemiz Türkiye’de ilk üçe girdi” “1 üye ile başlayan İl Temsilciliğimiz şu an 2 bin 163 üyesi ile ilimizde yetkili olan Sağlık-Sen üyelerimizin ve bugüne kadar sendikamıza hizmet edenlerin eseri."

Semih Durmuş, “Sağlık çalışanları olarak bugün en önemli sorunumuz döner sermaye adaletsizliğidir” “ Bugün sağlık kuruluşlarımızda 400 bin ebe hemşiremiz çalışması gerekirken sadece 150 bin ebe hemşiremiz çalışmaktadır. Bir sağlık çalışanı arkadaşımız üç tane be hemşirenin yapması gereken işi yapmaktadır”

2163 üyeli 162 delegeli Sağlık-Sen kongresinde Divan Başkanlığına İstanbul Memur-Sen İl Başkanı Durali Baki, Katip Üyeliklere de Faruk Doğan, Mehmet Karataş, Yasin Barutcu, Yusuf Dural, Mehmet Ali Arayıcı ve Gökhan Günkül seçildi.
Kongrede Faaliyet, denetim ve mali raporlar okundu, müzakeresi yapılarak oy birliğiyle de kabul edildi. 
Sağlık-Sen tarafından kongre sonunda emekliye ayrılan ve katkıları olanlara plaket verildi.
Kongreye Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş, eski AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, MHP Merkez İlçe Başkanı Fazlı Deligözoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakkı Çılgınoğlu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Yol-İş Kastamonu 1 ve 2 No’lu Şube Başkanları Mehmet Çelik ve Sadık Düzgün, Belediye Meclisi Üyesi Zeki Kebeci, İşadamı Tahir Altıkulaçoğlu, İl dışından gelen Memur-Sen ve Sağlık-Sen İl Başkanları, Memur-Sen’e bağlı Sendika Başkanları ile Sağlık-Sen yönetici ve üyeleri katıldı.


Kongre’de açılış konuşması yapan Başkan Mehmet Öz, “Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı olarak, 5. Olağan Genel Kurula büyük bir coşku ile gitmenin onurunu yaşıyorum. Sendikal mücadele içinde karşılaştığımız ve birebir yaşadığımız zorlu süreçlerde önümüze çıkan, engellerde bile,umudumuzu hiç kaybetmedik. Sorunlarımızın çözümü noktasında yeni hedefler koyduk, bu hedefleri ulaşılmaz bulanlar oldu. Ama biz üyelerimizden aldığımız güce güveniyorduk. Üyelerimizin gücünü çalışma hayatında neler yapabileceğini bir kez daha gösterdik. Kardeşlik hukukumuz için kucaklayıcı olmaya devam edeceğiz! Sizlere şunu belirtmek isterim ki hizmetlerimiz her kulvarda başarı ile devam etmektedir. Bu bağlamda, Genel merkez ve mali müşavirlerin yapmış olduğu genel denetim sonucu sağlık sen Kastamonu şubesi Türkiye de ilk 3’e girmiştir. Kalıcı bir eser olarak sağlık çalışanlarının kolay ulaşılabileceği bir büro satın alarak 48 ayda borcu bitirilmiştir. 
Sendikamıza hizmet veren aracımızın bakım maliyeti artmasından dolayı yönetim kurulu ve genel merkezimizin onayı ile değiştirilmiş, borcu ödenmiştir. Sağlık Sen Kastamonu şubesinin şuan borcu yoktur. Memur-Sen ve Sağlık-Sen her daim üyelerine yakışır bir şekilde çalışmış amatör kümede olan sendikacılığı yapmış olduğu hizmet ile süper lige taşımış her geçen yıl kendi rekorunu artırmaya devam etmektedir. 
1 üye ile başlayan il temsilciliği şuan 2 bin 163 üyesi ile ilimizde yetkili olan Sağlık-Sen, üyelerimizin ve bugüne kadar sendikamıza hizmet edenlerin eseri. Eserinizle gurur duymak, mutlu olmak en doğal hakkınız. Sendikal mücadele bir gönül işidir, bir gövde gösterisi değildir! Bizlere sendikal mücadelemizde kim destek olmuşsa başımızın üstünde yeri vardır! 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘meydanlara inin’ çağrısı üzerine sağlık çalışanlarımızla birlikte demokrasi nöbetlerinde omuz omuzaydık. O gece bir sağlık çalışanı olmaktan, sağlık çalışanlarını temsil eden Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün hizmetkârı olmaktan gurur duyduk, onur duyduk. Birlik, dayanışma, kardeşliğimizin bir kere daha somutlaştığı bu heyecanlı ve mutlu günümüzde Memur-Sen ve Sağlık-Sen’imizin bu günlere gelmesinde, Başta kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Tüm katılımcılarımıza bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu ve kongre sonunda seçimi kazandıktan sonra önceden olduğu gibi bundan sonrada bir bütün olarak, birlik ve beraberlik içinde Sağlık-Sen ailesi olarak ayrım gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi ve kendisine oy veren ve vermeyen tüm üyelerine de teşekkür etti.

Mehmet Öz Başkanlığında asil yönetim kurulu üyeliklerine, İbrahim Zafer Meydanlı, Himmet Sevindir, Fahri Ahmetbeşeoğlu, İbrahim Şahinoğlu, Suat Yemenici ve Metin Gürel. Denetim kurulu asil üyeliklerine, Yakup İleri, Yücel Ölmez, Yılmaz Aslan, Satı Delioğlu ve İsmail Mutlu. Disiplin kurulu asil üyeliklerine, Yılmaz Kırkbeşoğlu, İsmail Akın, Serkan Otçu, Fatih Cengiz ve Uğur Yiğitsoy. Üst kurul delegeliklerine de Mehmet Öz, Hüsnü Güngör ve Nazmi Ateş seçildi. 




PAYLAŞ :