Yeni Anayasa'da Uzlaşma Yerine Kamplaşmayı Tercih Eden Kaybeder
17 Şubat 2016, Çarşamba

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeni Anayasa çalışmaları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Millet darbe anayasası ayıbından kurtulmak, kendi iradesinin hakim olduğu yeni bir anayasa yapmak ve yazmak konusundaki kararlığını deklare etmiştir. Gereğini yapmak ve milletin beklentilerini karşılamak siyasi partilerin ve Meclis’in öncelikli görevidir.

Bu görev yerine getirmek için çalışmalara başlayan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasını ve dağıtılmasını doğru bulmuyoruz. Uzlaşma masasından kalkan millete rest çektiğini bilmelidir. Bu masa milletin masadır. Gerekçesi ne olursa olsun, neyi hedeflerse hedeflesin masadan ayrılanlar, mızıkçılık yapanlar, millete de tarihe de hesap vermekten kurtulamazlar.

Tartışmak yerine masadan kalkmayı, uzlaşmak yerine kutuplaşmayı tercih eden kim olursa olsun anayasa engelleyici olacaktır. Hükümet modelleri konusunda fikir beyan etmek, seçenek sunmak, diğerlerinin önerilerini medeni bir üslupla eleştirmek yerine ‘ben yokum’ pozisyonu alanlar yeniden düşünmeli ve masaya dönmelidir.

35 yıldır darbe anayasasına tahammül edenlerin, üç beş toplantı sonrasında yeni anayasa yapma iradesine tahammül edilmemesi millet tarafından not edilmiştir. Millet bizzat kendisinin direktifi olan yeni anayasada uzlaşma yerine kamplaşmayı tercih edenleri, masayı devirenleri  muhatap almayacaktır, masada devrilse de millet yeni anayasasını bizzat kendi yapacaktır.

Yeni anayasa sürecinde katkı yerine süreçten kaçmayı tercih eden siyasi aktörler siyasi arenada figüran olmaktan öteye geçemeyecektir.

PAYLAŞ :