Yılmaz: Osmanlı, Adalet Ve Adil Paylaşım İçin Mücadele Etmiştir
13 Şubat 2016, Cumartesi

Rize eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Şevki Yılmaz, Osmanlı Devleti’nin İslam’ı yaymak, adaleti sağlamak için emperyalizme karşı mücadele ettiğini söyledi.  Sendikamızın Teşkilat Eğitim Toplantıları’nın 2. Bölge Toplantısı kapsamında düzenlenen söyleşiye katılan Şevki Yılmaz, “Osmanlı’nın doğuya iki seferi vardır. Oradaki iki savaşı da Batılılar’ladır. Bunun dışındaki bütün seferler Batı’ya yapılmıştır. Batılı emperyalistlere karşı yapılmıştır. Osmanlı emperyalist olsaydı doğuya gitmesi gerekirdi.” şeklinde konuştu.

Osmanlı hanedanlarından kadınların Adnan Menderes, erkeklerin de Necmettin Erbakan tarafından ülkeye getirildiğini söyleyen Yılmaz, “Osmanlı’yı övmek de, mirasına sahip çıkmak da suçtu.” dedi.

Refah-Yol hükümetinin kamu çalışanlarına hak ettiklerini verdiğini söyleyen Yılmaz, bu dönemde çalışanlardan ve kendilerinden yana sadece Memur-Sen ve Hak-İş’in olduğunu hatırlattı. Erbakan’ın, yayınladığı genelgeyle kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu bankaları ile çalışmasını zorunlu hale getirdiğini söyleyen Şevki Yılmaz, faiz lobisinin bundan dolayı kendilerine savaş açtığını ifade etti. Tek başlarına iktidar olmadıkları için yüksek faiz sorununu çözemediklerini belirten Yılmaz, bugünkü iktidarın da bunu başardığını kaydetti.

28 Şubat’ta ihale mafyasının belinin kırıldığını söyleyen Yılmaz, iktidarı yıkmak için ‘devleti yıkacak diye 40 sarıklının’ gösterilmesinin gerçekleri kamufle etmeye yönelik olduğunu da dile getirdi. Birilerinin bu savaşın bin yıl süreceğine yönelik beyanatı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Çevik Bir, neredesin? Hani bu savaş bin yıl sürecekti. Ben Afyonkarahisar’dayım, sen neredesin?” dedi.

Konuşması ardından Şevki Yılmaz'a Genel Başkanımız Metin Memiş katılımlarından dolayı bir plaket ve Kur'an-ı Kerim hediye etti. Program toplum fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.

PAYLAŞ :