Memiş: Kazanımlarımızla Çalışanların Yüzünü Güldürdük
01 Ekim 2018, Pazartesi

Muğla Şubemizin 3. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan katıldı. 2 adayın olduğu seçimde yeniden başkan seçilen Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural güven tazeledi.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikamızın kazanımları ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları hakkında konuştu. Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu belirten Metin Memiş, sendikamızın kazanımlarının sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü söyledi. Sağlık-Sen teşkilatının örnek sendikacılık ve sivil toplum örgütünün en güçlü temsilcilerinden olduğunu ifade eden Memiş, “Sendikamızın emeğini itibarsızlaştırmak isteyenlerin karşısında durarak kazanımlarımıza sahip çıkmalıyız” dedi. Özellikle bir kesimin sendikamızın kazanlarını görmezden geldiğini aktaran Memiş, teşkilatımızın kazanımlarımızı gündemde tutması gerektiğini vurguladı. Verilmez denilen yıpranma payının Sağlık-Sen’in mücadelesiyle alındığını belirten Memiş, “Eksikleriyle de olsa yıpranma payının çıkması büyük bir adım. Bu konudaki mücadelemiz sürüyor, yıpranma payının geçmişe dönük verilmesi için dava sürecini başlattık. Yıpranma payının hem geçmişe dönük verilmesi hem tüm çalışanları kapsaması hem de Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu şekilde 5 yıla 1 yıl verilmesi noktasında bu mücadeleyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Döner sermaye sistemine de değinen Memiş,  bu sistemin kanayan bir yara olduğunu dile getirdi. Sistemin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Memiş, daha adaletli ve sağlık çalışanlarını mağdur etmeyecek bir döner sermaye sistemi için bakanlıkla görüşme halinde olduğumuzu sözlerine ekledi.

DURAL: YÜZDE 68 GİBİ BÜYÜK BİR BAŞARI ORANI ELDE ETTİK

Genel Kurul’da konuşan Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural ise Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu ifade ederek birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemine vurgu yaptı. Muğla Şubemizin çok kısa bir zamanda çok hızlı büyüdüğünü aktaran Yusuf Dural, “Muğla’da bütün kurumlarda açık ara yetkiyi aldık. Çok kısa sürede yüzde 68 gibi büyük bir başarı oranı elde ettik. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın her zaman yanında olarak başarımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.   

Genel Kurula ayrıca Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutçu, Afyonkarahisar Şube Başkanımız Abdülkadir Hız, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Antalya Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk, Aydın Şube Başkanımız Abdülbaki Karaer, Denizli Şube Başkanımız Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Hatay Şube Başkanımız Feleytun Fatih Gönç, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım, Kayseri Şube Başkanımız M. Faruk Doğan, Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, Manisa Şube Başkanımız Mustafa Irgat, Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan ve Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz katıldı.

Muğla Şubemizin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Yusuf Dural, Şube Başkan Vekili İsmail Zengin, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Şinasi Özgen, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Çiçek, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Akın, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Arif Mazı, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Kayar.

PAYLAŞ :