DİŞ HASTANESİNİN ŞEHİR HASTANESİNE BAĞLANMASINA TEPKİMİZ
20 Eylül 2018, Perşembe

   Öncelikle şehrimizin bu devası sağlık kompleksinin kurulmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız sn recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere,emeği geçen herkese teşekkür ederiz.Malumunuz Türkiyede yapılan şehir hastanelerinin 6.sı olan Elazığ Fethi SEKİN şehir hastanesi bir takım eksikliklere rağmen,sağlık çalışanlarının özverili ve fedakarca çalışmaları sayesinde hizmete girmiş oldu.
elazığ Ağız diş merkezi Sağlık Müdürlüğümüzün bakanlığımıza müracaatları sonrası Ağız Diş Sağlığı Hastanesi olarak tescillendi.Bakanlık tarafından tescillenen ve hastane statüsünde olan Ağız Diş sağlığı hastanesinin lav edilerek şehir hastanesi bünyesinde sıradan polklinik hizmeti vermesi kabul edilebilir değildir.
Sunmuş olduğu kaliteli sağlık hizmeti sunumu ile ilimiz için bir değer, bölgede de marka haline gelen çok nitelikli diş tedavilerinin yapıldığı bu hastanemizin lav edilerek şehir hastanesi bünyesine dahil edilmesi ilimize yapılacak büyük haksızlık olur.
Ağız Diş Sağlığı hizmetleri genel tıp branşlarından farklı bir alandır.Tıp hekimlerinin bu konuda bilgi ve becerileri yetersiz kalmaktadır.dolayısıyla Ağız Diş sağlığı hastanelerinin diş hekimi idareciler tarafından yönetilmesi işleyiş açısından daha verimli olacaktır.
Bölgeye verimli bir sağlık hizmeti sunan Ağız Diş sağlığı hastanemiz çevre illerden de sürekli hasta sevki almaktadır.Yapılacak olan yanlış uygulama çevre illerden alınan sevklerinde kesilmesine neden olacaktır.
Alınacak yanlış bir karar Ağız Diş Sağlığı hastanesinde özveriyle, canla başla görev yapan ikiyüz saglık çalışanımızı maddi ve manevi yönden mağdur edeceği gibi ilimizin prestiji için de hoş olmayacağı kanaatindeyiz.
Yetkili sendika olarak sağlık bakanlığı yetkilileri ile Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz KİK toplantısında da ağız diş sağlığı merkezlerinin kendi döner sermaye yönetmeliği olduğundan şehir hastaneleri kapsamına alınmaları çalışanları döner sermaye ek ödemeleri yönünden mağdur edeceğinden böyle bir uygulamaya geçilmeyeceği kararı alınmıştı.Buna rağmen hala çözüme kavuşmamış olan hastanemizin durumunun biran evvel çözüme kavuşmasını bekliyoruz.
Buradan yetkililere sesleniyoruz.Başta Sn Milletvekillerimiz olmak üzere tüm yetkililerin konuya hassasiyet gösterip duyarlı olmalarını bekliyoruz.Halihazırda mevcut olan hem Elazığa hem de bölgeye kaliteli sağlık hizmeti sunan Ağız Diş Sağlığı hastanemizin kapatılması hem çalışanlar açısından hem de sağlık hizmeti alan kamuoyunun büyük mağduriyetine sebep olacaktır.Yetkililerin bir an önce doğru karar verip çalışanlarımızın kaygılarını gidermelerini bekliyoruz.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :