Başkan Yıldırım Güven Tazeledi...
03 Eylül 2018, Pazartesi

Sağlık-Sen Kocaeli Şubemizde 5. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşandı. Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Semih Durmuş, Abdülaziz Aslan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Kulluk, diğer illerden gelen sendikamızın Şube Başkanları,  Memur-Sen İl Temsilcimiz Şahin Yaşlık, Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızın şube başkanları ve delegenin katıldı. Kongremizin Divan Başkanlığını Kemal Çırak üstlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulumuzda ilk olarak kürsüye çıkan Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, “3700 üye ile başladığımız bu kutlu davada sendikanızı sahiplenmeniz ve katkılarınızla 4500 üye ile Kocaeli’yi zirveye taşıyarak yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Yönetime geldiğimiz günden beri Sağlık-Sen’in üyesi ile bir bütün sendika olması için gayret gösterdik, aidiyet duygusunu kazandırmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

 

DEĞER VERİLEN BİR SENDİKA HALİNE GETİRDİK

Yıldırım “Yönetime geldiğimiz ilk aydan itibaren, teşkilatımız ile bölge bölge toplanarak istişarelerde bulunduk. Amacımız bölünen üye sayısını, itibarı zedelenmiş Sağlık-Sen’i toparlamak olduğunu söyleyip, sadece de ona gayret ettik ve hiç gidilmemiş kurumlara ziyaretler yaptık. İlçe yönetimlerini ve temsilcilerimizi yeniden oluşturarak, aktif temsilcilik ağı oluşturduk. Dinlenen, önemsenen ve söylediğine değer verilen bir sendika haline getirdik” ifadelerini kullandı.

 

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

“Kişilere bağlı sendikacılık geliştirme yolunda hareket ettik” diyen Yıldırım, “Her üyenin bir temsilci, bir yönetici ve bir şube başkanından farkının olmadığını ulaşabildiğimiz her üyeye anlattık ve üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesini, sendikasını sahiplenmesini sağladık. Sendikacılıkta esas mesele üyelerin mali ve özlük haklarını korumak ve geliştirmektir. Bizler sendikacılığa yeni bir boyut daha ekledik ve ülke meselelerinde sorumluluk alarak elimizi taşın altına koyduk” diye konuştu.

 

SENDİKACI DEYİNCE AKLIMA ERDAL BAŞKAN GELİYOR !

Şube Başkanımız Erdal Yıldırım’dan sonra sözü alan Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, “Bir sendikacı dediğinizde benim aklıma Erdal Başkan geliyor. Gitmediği kurum ziyaret etmediği üyesi kalmadı. Sendikacılık birlik beraberlik, mücadele ve emek gerektirir. Birliğimizin en güzel ispatını 1 Mayıs’taki Kocaeli programında teşkilatımızı ağırlayarak yaptık. Ben Memur-Sen olarak çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye belirtti.

 

BİZ YANDAŞIZ

Genel Başkanımız Metin Memiş yaptığı konuşmada, “Bu sürecin başından sonuna kadar üyelerimizin yüzde seksenini Genel Kurula kattık. Kavgasız, gürültüsüz geçti Genel Kurulumuz. Erdal Başkan sendikacılıkta çok eski de değil çok yeni de değil. Kocaeli’nin sıkıntılı dönemlerinde, birileri paçasından çekmesine rağmen sendikanın dağılmasına müsaade etmedi. Sendikanın bugünlere gelmesine ciddi bir katkı sundu. Kürsüye çıktığı zaman da sendikacılığını gösterdi. Yenge hanıma teşekkürlerini sundu. Bu seni bir 4 sene daha götürür. Bize yandaş sendika diyorlar. Mazlumun yanında durmak, darbelere karşı gelmek yandaşlıksa, evet biz yandaşız. Yandaş olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

MALUM SENDİKALAR YIPRANMA PAYIMIZA SAHİP ÇIKIYOR

Yıpranma payı ile ilgilide konuşan Genel Başkanımız Memiş, Yıpranma payı konusunu 4 sene önce kimsenin gündeminde yokken Sağlık-Sen talep etti. O dönem malum sendikalar bize gülüyor boş işlerle uğraşıyorsunuz diyorlardı. Biz yılmadık yorulmadık ve mücadelemizi kazandık. Şimdide yıpranma payımıza sahip çıkıyorlar. Biz kazanımımızı bir yönetim kurulu, bir temsilci ve bir delege olarak güzel anlatamazsak, hazıra konan malum sendikalar elbette sahip çıkarlar.

7 gün 24 saat hizmet veren ve yüzde 60'ından fazlası kadınlardan oluşan sağlık çalışanlarının, mesleklerini icra ederken tıpkı polisler, itfaiyeciler ve gazeteciler gibi yıprandıklarını vurgulayan Memiş, “Sağlık bir ekip işidir. Bu ekibin bütün mekanizmaları yıpranma payından yararlanmak zorundadır. Eğer faydalandırmıyorsanız 5510 sayılı kanunun özünü bilmiyorsunuz demektir. Çünkü bu kanunun tanımı yapılırken sağlık çalışma alanları çok tehlikeli alanlar şeklinde tanımlanmış. İnsan faktörünü bir kenara koyarak unvan faktörü üzerinden giderek bir ayrım yapılması insan haklarına aykırıdır. Onun için bu kapsamında mutlaka genişletilmesi gerektiğini ifade ettik.”

Yıpranma payının detaylarıyla birlikte tartışılması gerektiğini de dile getiren Memiş, sağlık çalışanlarının 4 sene yıpranma payını beklediğini ve hakkaniyetli bir şekilde çıkması için beklemeye razıyız. Yıpranma payı veriliyorsa mutlaka geçmişe dönük olarak tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerekir. 2016 yılında yapılan düzenlemeyle birlikte milletvekillerinin ve gazetecilerin yıpranma payı 2008 yılından itibaren geçerli olmak kaydıyla verildi. Bu karar bizim için bir emsaldir, yıpranma payı tamamı geçmişe dönük verilmeli. Hiç olmazsa 2008 yılından itibaren yapılmalı, bu da olmaz derlerse Cumhurbaşkanımızın söz verdiği tarihten itibaren verilmesini talep ediyoruz, dedi.

Konuşmaların ardından Faaliyet Raporu, Denetleme Raporu ve Mali Bilanço okunarak seçime geçildi. 110 delegenin oy kullandığı Genel Kurulumuzda 110 delegenin oyunu alarak Erdal Yıldırım yeniden başkan seçildi. Genel Kurulumuza Sakarya-Erzurum-İstanbul-Düzce-Ankara-Kars Şube Başkanlarımızda katıldı.

 

ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZ

Erdal Yıldırım, Mevlüt Akdere, Uğur Bahar, Emin Ölmez, Halil Kaçar, Erol Karahan, Ayhan Balta

 

DENETİM KURULUMUZ

Ertuğrul Korkmaz, Özkan Çalışmaz, Mehmet Özkan, Rıdvan Atıcı, Ömer Akyüz

 

DİSİPLİN KURULUMUZ

İbrahim Gemici, Aker Aksoy, Emel Kılıç Pınar, Nihat Orhan, Cemal Aslan

PAYLAŞ :