Cumhurbaşkanımızın Öncülüğünde Şiddetle Mücadele Başlatılmalı
04 Ağustos 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak’ın katılımıyla Çankırı Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurula tek listeyle giren Çankırı Şube Başkanımız Tuna Dinç yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.  

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş son zamanlarda sağlık çalışanlarına artan şiddet olayları ve gündem hakkında açıklamalarda bulundu.  Metin Memiş, sağlık çalışanlarına çok değer veren Cumhurbaşkanı'nın sağlıkta şiddet konusunda çözüm bulunacağına canı gönülden inandığını söyledi. Şiddetin başlı başına bir mesele olduğunu belirten Memiş, sağlıkta şiddetin fazla olduğunu ve her geçen gün arttığını ifade etti. Sağlıkta şiddete karşı Sağlık Bakanlığıyla ortak politikalar ürettiğimizi ifade eden Memiş, “Güvenlik tedbirleri artırıldı, hukuki destek verilmeye başlandı. En son bizim önerimizle tutuklu yargılama ile ilgili düzenleme yapıldı. Ama savcıların yetkisinde olduğu için tutuklu yargılanmıyor. Bunlara bir zorunluluk getirin şiddet uygulayanlar tutuklu yargılansın istedik. Cumhurbaşkanımızın mihmandarlığında 80 milyon insanımızla birlikte bu kutsal mesleği icra eden sağlık çalışanlarına karşı şiddete sıfır tolerans için ortak bir mücadele başlatmalı” ifadelerini kullandı.

BU ÜLKEYİ KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ

Memur-Sen'in sendikacılık adına farklı bir anlayış ortaya koyduğunu belirten Memiş, sendikacılık yaparken yarınından endişe duyulan bir Türkiye istemediklerini vurguladı. Türkiye tarihinde darbelerle millete bedel ödetildiğini ve Memur-Sen'in yapılan bütün haksızlıkların karşısında durduğunu anlatan Memiş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkeyi 24 Haziran seçimleri öncesinde dolarla, patatesle, soğanla terbiye etmeye çalışanlar, bugün bir papaz yüzünden ülkemize, iki bakanımıza ambargo koymaya çalışanlar, bu ülkeye gözdağı vermeye çalışanlar hiç kusura bakmasın bu millet var olduğu sürece, bu milletin imanı var olduğu sürece bu ülkeyi kimseye teslim etmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar içerideki ve dışarıdaki hainlerle de yedi düvelle de hep birlikte mücadele edeceğiz.”

DİNÇ: SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Genel Kurulda konuşan Çankırı Şube Başkanımız Tuna Dinç ise Çankırı da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorununa değindi. Çankırı’da her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertleriyle dertlendiklerini söyleyen Tuna Dinç, sorunları çözmek için mücadele verdiklerini ve her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında yer alacaklarını ifade etti. Dinç başta Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak olmak üzere kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Genel Kurula ayrıca Ankara Bakanlık Şube Başkanımız Tahir Eren, Kastamonu Şube Başkanımız Mehmet Öz ve Yalova Şube Başkanımız İbrahim Oktay katıldı.

 

PAYLAŞ :