Memiş: Terörle Mücadele Kararlılıkla Sürmeli
08 Şubat 2016, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini, terörün kökünün kazınarak ülkemizde barış ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyledi. Terörün ve terör örgütünün ülkemizdeki huzur ve barış ortamının en büyük düşmanı olduğunu belirten Genel Başkanımız, “Geleceğimiz için, kardeşliğimiz için, birlik ve beraberliğimiz için terörle mücadele, son terörist ya silahını bırakıp teslim oluncaya, ya da etkisiz hale getirilinceye kadar sürmelidir. Biz de bunun arkasındayız” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Metin Memiş, sendikamızın Konya 1 ve 2 (Üniversite Şube) No’lu Şubelerimizin genel kurullarına katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, ülkemizin enerjisini toplayarak gelecek hedeflerine yönelmesi ve başarılı olması için, enerjisini bölen terör belasından kurtulması gerektiğini kaydetti. Terörün ve terörle mücadelenin hem ekonomik kayıplara, hem de zaman kaybına yol açtığını belirten Memiş, “Yıllarca bütçemizin büyük bir kısmı terörle mücadeleye harcandı. Enerjimizi bu yönde harcadık. Zamanımız terörle mücadeleyle geçti. Medeniyet değerlerimizin temelleri üstünde birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için atılan her adım hain terör örgütü ve onun destekçileri tarafından sabote edildi. Artık zamanımızı da, paramızı da, enerjimizi de boşa harcamak istemiyoruz. Başlatılan kararlı mücadele sonuna kadar yürütülmeli ve ülkemiz bu beladan, hainlerden, şer odaklarından, dış güçlerin maşalarından kurtulmalıdır." Dedi.

YENİ ANAYASA, BERABERLİĞİMİZİN ÇİMENTOSU OLMALI

Ülkemizin demokratikleşmesinin yanı sıra birlik ve beraberliğinin reçetesinin, bin yıllık desende hayat bulan birlik ve beraberliğimiz olduğunu da ifade eden Memiş, bu reçetenin yeni anayasanın ruhunu oluşturması gerektiğini ifade etti. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak insan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni Anayasa istediğimizi kaydeden Genel Başkanımız Memiş, Türkiye’yi kuşatan 80 yıllık sömürü düzenini ve böl parçala yönet politikalarını tarihe gömmeye kararlı olduklarını ifade etti.

ÇOK ONURLU BİR MESLEĞİN MENSUPLARIYIZ

Memur-Sen’in terör bölgesinden göç etmek zorunda kalan millet evlatlarına el uzatarak milletimizin birliğine sahip çıktığını da dile getiren Genel Başkanımız Memiş, kısa bir süre önce Cizre, Nusaybin ve Mardin’e giderek, sağlık çalışanlarımıza destek ziyaretlerinde bulunduğunu hatırlattı. Bu ziyaret esnasında nasıl onurlu bir mesleği icra ettiklerini bir kez daha gördüğünü belirten Memiş, “Orada gerçekten, eşsiz bir fedakârlık ve sorumluluk örneği gördüm. Hiçbir kamu hizmetinin verilemediği şartlarda sağlık çalışanlarımız görevinin başındaydı. Görevlendirme ile Cizre’ye gelen ve haftalardır çocuklarının ve eşlerinin yüzlerini göremeyen meslektaşlarımız vardı. Bir tarafta çocuk yaşlı demeden ölüm kusan, öldürdükleri insanın sayısını bilmeyen caniler, diğer tarafta can kurtarmak için canını ortaya koyanlar.  Bir taraf ölüm korkusu yayarken, diğer taraf umut ve şefkat dağıtıyor.” dedi.

KONYA ŞUBELERİMİZİN GENEL KURUL COŞKUSU

Konya 1 ve 2 (üniversite) No’lu şubelerimizin genel kurullarında divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar yaptı. Genel Kurula, Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar, Kemal Çırak, Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan’ın yanı sıra çevre illerin şube başkanları da katıldı. Tek liste ile gidilen seçim sonrası Sağlık-Sen 1 No’lu Şube Başkanlığı’na Zeynel Abidin Uysal, 2 No’lu (Üniversite) Şube Başkanlığı’na da Mithat Şafak yeniden seçildi.

PAYLAŞ :