Memiş: Ek Ödemeler Emekliliğe Yansıtılmalı
23 Temmuz 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş’in, Konya Şubemizin programında yaptığı konuşma bazı haber ajansları tarafından haberleştirilirken, Genel Başkanımızın söylemediği söz, söylenmiş gibi yer almıştır. Söz konusu haber ajansı (AA), daha sonra haberini düzelterek servis etmiştir.

Anadolu Ajansı tarafından servis edilen ilk haberde;

"Emekli hekim maaşlarına 500-600 liralık artışı sağladık" ifadeleri yer alırken, girişimlerimiz sonucu yapılan düzeltme ile, Bu anlamda Allah’a hamd olsun, Memur-Sen ailesi olarak özellikle taban aylığa zam konusu başta olmak üzere özel hizmet tazminatı yansıtma oranlarıyla birlikte ve en son almış olduğumuz lisans tamamlama hakkıyla birlikte şu anda emekli maaşlarına 500-600 liralık bir artışı sağlamış olduk. Yeterli mi; yeterli değil” şeklinde değiştirilmiştir.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, doktorların emekli maaşlarına yapılan zammı önemsemekle birlikte, bu zammın bütün sağlık çalışanlarının emekli maaşlarına da verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini söyleyen Memiş, taban aylığa zam yapılması ve lisans tamamlama ile sağlık çalışanlarının emekli maaşlarına 500-600 liralık artış sağladıklarını söyledi.


Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, Konya Şubemiz tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşan Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi ve bir erdemliler hareketi olarak çalıştıklarını ifade etti.

YIPRANMA PAYI 5 YILA 1 YIL OLMALI, GEÇMİŞ YILLARI DA KAPSAMALI

Sağlık çalışanları için birçok kazanıma imza attıklarını söyleyen Memiş, gündemdeki yıpranma payının da lisans tamamlama gibi Sağlık-Sen’in bir kazanımı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mayıs 2014'te Sağlık-Sen’in düzenlediği programda, sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine 1 yıl yıpranma payı sözü verdiğini hatırlatan Memiş, "Hemen orada düzenlemenin hayata geçmesi için üst düzey yetkililere talimat vermişti. Ancak ne yazık ki 4 yılı aşkın süredir hantal bürokrasiyi aşabilmek mümkün olmamıştır. Yıpranma payının, yeni dönemdeki ilk torba kanunu içinde yer alıyor olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin farkını ortaya koyması açısından son derece olumludur" diye konuştu. Memiş, yıpranma payının geçmiş yılları da kapsaması gerektiğini dile getirdi.

EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSITILMALI

TBMM’de görüşülecek torba yasayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Metin Memiş, komisyon çalışmalarına katılarak taleplerini bir kez daha dile getireceklerini kaydetti. Memiş, “Bir diğer önemli konu var Meclis’teki yasada. Hekimlerimizin emekli maaşının artışı konusu. Bunu gerçekten çok önemsiyoruz. Şu anda bir hekimimiz 3 bin TL civarında emekli maaşı alıyor. Bir hakim, bir savcının emekli maaşına baktığımız zaman gerçekten hekimlere verilen emekli maaşları çok düşük. Peki, sadece hekimlerin mi emekli maaşları düşük? İşte baştan beri diyoruz ya, sağlık bir ekip işi. O zaman sağlık çalışanlarının da emekli maaşlarının mutlaka artırılması gerekiyor. Ek ödemelerin mutlaka emekliliğe yansıtılması gerekiyor. Bu anlamda Allah’a hamd olsun, Memur-Sen ailesi olarak özellikle taban aylığa zam konusu başta olmak üzere özel hizmet tazminatı yansıtma oranlarıyla birlikte ve en son almış olduğumuz lisans tamamlama hakkıyla birlikte şu anda emekli maaşlarına 500-600 liralık bir artışı sağlamış olduk. Yeterli mi; yeterli değil” şeklinde konuştu.

3600 Ek Gösterge konusuna da değinen Memiş, daha sonra şunları söyledi: “O zaman hemşirelere 3600 Ek Gösterge verilmesi konusu konuşulduysa, bu kapsamın da genişletilmesi, bunun da tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerekiyor. 3600 Ek Göstergenin verilmesiyle birlikte yaklaşık 550 liralık bir emekli maaşı artışı oluyor. Ki, bunu sağlayabilirsek, bu sağlık çalışanlarımız bakımından önem arz edecek. Bu torba yasanın içinde 3600 Ek Gösterge düzenlemesi yok. Takip ediyoruz, Cumhurbaşkanımız bu sözü verdi ama, Yeni Türkiye’nin yeni döneminde hantal bürokrasinin ortadan kalktığı bir dönemde Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözün en kısa zamanda uygulamaya konulacağını, 3600 Ek Göstergenin tüm sağlık çalışanlarına verilmesi noktasında mücadele edeceğimizi de buradan ifade ediyorum.”

ETYEMEZ: YIPRANMA PAYI’NDA EKSİKLERİ HEP BERABER GİDERECEĞİZ

Toplantıda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Memur-Sen’in erdemliler ve mücadele hareketi olarak çıktığı sendikal yolculukta ürettiği maddi ve manevi kazanımlarla 1 milyon üyeyi aşarak Türkiye’nin en büyük marka konfederasyonu olduğunu söyledi. Sağlık-Sen’in, sağlık çalışanlarına yönelik önemli kazanımlara imza attığını belirten Milletvekili Etyemez, TBMM’de görüşülecek olan sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesiyle ilgili yasa tasarısında da Sağlık-Sen’in önemli katkısı olduğunu ifade etti. Halil Etyemez, “Sağlık-Sen 2014’ten beri yıpranma payının peşini bırakmadı. Her zemin ve toplantıda devlet yöneticilerine hatırlattılar, gündeme taşıdılar. Meclis’e kadar gelmesini başardılar. Yıpranma payı artık gerçek oluyor. Elbette Meclis’e geldiği şeklinde eksiklikler olabilir. İnşallah hep birlikte eksiklikleri gidereceğiz, daha geniş kitleleri kapsaması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Halil Etyemez, “15 Temmuz’da millet iradesinden yana olan sağlık çalışanları, görev yerlerine koşarak kutsal bir görev yaptılar. Maalesef günümüzde sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları görüyoruz. Hasta ve hasta yakınları, sağlık hizmeti aldığı, insanların yaşam kalitesini yükselten, insanların hayatlarının kurtulmasına vesile olan sağlık çalışanlarına saygı duymalı, onlarla empati kurmalı” ifadelerini kullandı.

UYSAL: SAĞLIK HİZMETİ EKİP İŞİ

Programda konuşan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal ise son zamanlarda sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Şifa veren ele vefa gösterilmesi gerektiğini söyleyen Zeynel Abidin Uysal, hasta ve hasta yakınlarının onların hayatı için mücadele veren sağlık çalışanlarına gösterdiği şiddetin hiçbir şekilde izahı olmadığını ifade etti. Uysal, caydırıcı cezalarla sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi gerektiğini savundu. Konya’da ise sağlık alanında büyük atılımlar yapıldığını ifade eden Uysal, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu ve sağlık çalışanlarının bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Abdullah Ağralı, Hacı Ahmet Özdemir, Leyla Şahin Usta, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya Üniversite Şube Başkanımız Mithat Şafak, Karaman Şube Başkanımız İdris Güneş ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :