MALATYA SAĞLIK SEN'DEN ŞİDDETE TEPKİ; ŞİFA DAĞITANLARA KALKAN ELLER KIRILSIN!
18 Temmuz 2018, Çarşamba

Malatya Sağlık Sen Şubesi Şanlı Urfa Harran Üniversitesinde Pediatri Uzmanı Doktora yapılan saldırıyı bir basın açıklaması yaparak kınadı.

 

Şifa Dağıtanlara Kalkan Eller kırılsın! Doktorun başında kaldırım taşı kırdılar.

 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Pediatri Asistanı olarak görev yapan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Sayın Mehmet Bingöl, Harran üniversitesi Tıp Fakültesinde 17 Temmuz 2018 Salı Günü Saat 22.30 sıralarında hekim olarak görev yapan Dr. Bahattin Ahmet YALÇIN şiddete maruz kalarak darp edilmesiyle ilgili kınama yayınladı. Bingöl, görevi herkese şifa dağıtmak olan doktorlara ve sağlık çalışanlarına karşı gerçekleşen saldırılardan derin üzüntü duyduklarını dile getirdi.

 

Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Açıklamasında, “ Vatandaşlarımıza 7/24 saat fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Son zamanlarda vefakar, cefakar sağlık çalışanları hasta ve yakınları tarafından sözlü ve fiili olarak şiddete maruz bırakılmaktadır. Bu olaylar sağlık çalışanlarının hem psikolojisini bozmakta hemde motivasyonunu düşürmektedir. Sağlık çalışanlarının tek gayesi insanlarımıza hizmet etmek ve insanlara şifa dağıtmaktır. Maalesef bu hizmetlerinin karşılığında da sıklıkla şiddet olayı ile karşılaşmaktalar. Bunun en son örneği Şanlı Urfa Harran Üniversitesinde yaşanmıştır. Doktorumuzun başında kaldırım taşı kırdılar. Şifa Dağıtanlara Kalkan Eller kırılsın! Görevi başındaki doktorumuza karşı gerçekleşen bu çirkin saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu davranış hiç birşekilde maruz görülemez. Adli süreç başlatılmıştır. Bizde bu adli sürecin takipçisi olacağız. Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. " dedi.

PAYLAŞ :