Memiş: Terör Sağlık Çalışanlarını Yıldıramadı
04 Şubat 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, sağlık çalışanlarının terörle mücadelenin yürütüldüğü bölgelerde fedakarca görev yaptığını söyledi. Kanal A’ya konuk olan Genel Başkanımız Memiş, gündemdeki konuların yanı sıra, gerçekleştirdiği Cizre, Nusaybin ve Mardin’deki sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Sağlık çalışanlarının yanında olduklarını göstermek ve oradaki çalışanlara destek amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Memiş, “Bölgede, elbette sağlık çalışanlarının bir güvenlik endişesi var, ama umutsuz değiller. Ülkenin ve milletin geleceğine hizmet ediyorlar. Orada haftalık kalıp, sağlık hizmeti sunanlar görev süreleri dolup ayrılma zamanı geldiğinde, akıllarının orada kaldığını söylüyor.” Şeklinde konuştu.

Ziyareti kapsamında doktorlar ve UMKE’de görev yapan sağlık çalışanlarıyla da görüştüğünü ifade eden Genel Başkanımız, “Bu arkadaşlarımız 10 günlük görevlendirmelerle gidiyorlar ve o bölgede görev yapan arkadaşlarımıza yardımcı olmak ve dinlendirmek için çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımızın görev süreleri bitmesine rağmen bu sürelerini uzatarak orada kalmaları bizi duygulandırdı.” Dedi.

Bakanlığın, bölgenin cazip hale getirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesine yönelik yaptığı açıklamaların önemli olduğunu da ifade eden Memiş, teşvik edici uygulamaların sadece terörle mücadelenin etkin olarak yürütüldüğü yerlerle sınırlı kalmaması, bütün bölgeyi kapsaması gerektiğini ifade etti.

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :