TTB, Teröre Hizmet Ediyor
02 Şubat 2016, Salı

Meslek örgütlerinin amacı, öncelikli olarak mensuplarının hak ve menfaatlerini savunmak, onların çalışma şartlarının iyileştirilmesini sağlamak olmalıdır. Mensupları doktorlardan oluşan Türk Tabipler Birliği’nden beklenen de, doktorların çalışma şartları, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalardır.

Ancak TTB, terörle mücadelede terör örgütünden yana tavır alıp, terörle mücadeleyi ülkeyi yangın yerine çevirmek olarak görmektedir. TTB’nin gerek tek başına yaptığı açıklamalar, gerekse kendisi gibi kaos peşinde koşan, meslek örgütleriyle yaptığı ortak açıklamalara bakıldığında, bu niyet ve tavırları açıkça anlaşılmaktadır.

Terörle mücadelenin yürütüldüğü bölgelerde başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız, terör örgütünün saldırısı altında, can güvenlikleri olmadan hizmet vermektedir. Doktorların hizmet verdiği hastaneye havan mermisi atan teröristleri kınaması ve terör örgütüne çağrı yapması gereken meslek örgütünün, terörle mücadeleyi hedef alması, gerçek niyetini ortaya koymaktadır.

Darbelere ve darbecilere alkış tutmayı alışkanlık haline getiren bu meslek örgütü, bugün de aynısını yapmaktadır. Niyetiniz teröre destek olmak, terör örgütünden yana tavır almaksa, bu kutsal mesleği ve mesleğin onurunu kirletmeden istifa eden ve terör örgütünü savunan kurum ve kuruluşlarda görev alın.

Sağlık hizmeti sunmak için yola çıkan ambulans ve içindeki sağlık çalışanları terör örgütü tarafından kaçırılıp, ambulanslar kurşunlanırken, bunu yapanları kınayamayan, bunun sorumlusu olarak terörle mücadeleyi ve devleti gösteren bu meslek örgütü, bu tavrıyla bilerek veya bilmeyerek teröre hizmet etmektedir.

Terör diliyle barış çağrısı yapmak, barışa değil, teröre hizmet etmektedir. Terör diliyle barış demek, terörü savunmaktır. Barış isteyenin, terör örgütünü lanetlemesi, silahlarını bırakarak teröre son verme çağrısı yapması gerekir. Bunlar yapılmadan barış istemek, teröre destektir.

Bu meslek örgütünün yöneticileri, terörü ve terör örgütünü savunacaksa, bu niyetlerini açıkça söyleyip, mensubu oldukları TTB’yi bu kirli düşünce ve emellerine alet etmemelidir.

Buradan başta TTB olmak üzere, terörü ve terör örgütünü masum görme ve gösterme çabası olanlara seslenmek istiyoruz: Ülkemiz eğer sizin bahsettiğiniz durumda ise, bunun sorumlusu bebek katili terör örgütüdür. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız can güvenlikleri olmadan hizmet vermeye çalışıyorsa, bunun sorumlusu terör örgütüdür. Sağlık kuruluşuna ulaşmak için ambulans bekleyenlere ambulans gidemiyorsa, bunun sorumlusu terör örgütüdür. Sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık çalışanlarını, vatandaşa sağlık hizmeti götürmek için yola çıkan ambulansı engelleyen terör örgütüdür.

Amacınız vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almalarını sağlamaksa, yapmanız gereken bellidir: Terör örgütünü kınayın, silahlarını bırakma çağrısı yapın. Bunun dışındaki hiçbir açıklama ve eyleminiz adını ettiğiniz barışa hizmet etmeyecek, aksine teröre cesaret verecektir.

 

PAYLAŞ :