15 Temmuz Şehit ve Gazilerimizi Unutmadık
13 Temmuz 2018, Cuma

15 Temmuz hain darbes girişiminde şehit olan vatandaşlarımızı unutmadık. Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan şehitliği ziyaret eden Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim’in okunup, duaların edildiği etkinlik sonrası, heyet 15 Temmuz Gazisi Mustafa Zorova’yı da ziyaret etti. Zorova’ya Genel Başkanımız tüm sağlık çalışanlarını temsilen Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

15 Temmuz’un gördüğümüz en kalleş ve alçakça bir darbe olduğunu söyleyen Metin Memiş, milletçe bu hain darbeye en şanlı direnişi gösterdiğimizi söyledi. 15 Temmuz FETÖ darbesinin başarılı olamamasının en büyük sebebinin milletimizin ülkesine, milletine ve geleceğine sahip çıkmasının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘meydanlara inin’ çağrısı olduğunu söyleyen Memiş, “Milletimiz, canını ortaya koyarak, hatta canını vererek ülkesine, milletine ve geleceğine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi darbeciler başarılı olamadıysa, bu darbelere ve darbecilere boyun eğmeyen ve kendi canını da ortaya koyarak milletimize direniş çağrısında bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir. Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı olan Sayın Erdoğan’ın çağrısı, milletimize ayrı bir güç vermiş, şanlı direnişiyle unutulmayacak bir zafer ve direnişe imza atılmıştır. Bu onurlu ve dik duruşu sebebiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugün bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbesini asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı söyleyen Memiş, “Milletimiz bir daha böyle bir kalkışmaya ve tekrarlanmasına asla müsaade etmeyecektir. Unutulmaması ve gelecek nesillerin tarihin bu şanlı direnişinden haberdar olması için de elimizden geleni yapacağız. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının 15 Temmuz Destanı’nı kitaplaştırdık ve filmini çekerek ölümsüzleştirerek, tarihe bir not bıraktık. Bu ülkeye, milletimize ve geleceğimize sahip çıkma, bize umudunu bağlayan dünya Müslümanları ve mağdurları adına, ülkemizi daha ileriye taşımak için elimizden geldiğince çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.




PAYLAŞ :