Memiş, Kocaeli Teşkilatımız İle Buluştu
04 Temmuz 2018, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ile birlikte, Kocaeli Şubemizin düzenlediği etkinlikte, teşkilatımızla bir araya geldi. Burada konuşan Memiş, sendikal çalışmalarımızın yanı sıra seçim süreci ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu ve bu ailenin bütün fertlerinin değerli olduğunu söyleyen Memiş, “Benim evimdeki mutluluğum ile teşkilatımdaki mutluluk eşdeğerdir. Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak biz Türkiye’nin bugünlerine gelmesinde katkısı olan bir kuruluşuz” şeklinde konuştu.

24 HAZİRAN’DA ‘İSTİKRAR’ DEDİK

“Gezi eylemlerinde, 15 Temmuz Darbe Girişiminde milletin yanında duruş sergiledik” diyen Memiş, “Son olarak 24 Haziran seçimlerinde de, ‘ülkemizde oynanan oyunları bozmak için milletimizin yanında olacağız’ diyerek tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Sendikacılığı yanlış anlatanlara rağmen, sadece şahsi çıkar olarak göstermek isteyenlere rağmen, sendikacılığımızı doğru yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 24 Haziran’da istikrar dedik. Bugün Cumhur İttifakı sayesinde ülkemizin istikrara devam etmesine en büyük katkıyı biz sunduk” dedi.

GEREKİRSE İDAM GETİRİLMELİ

Konuşmasında çocuk istismarı olaylarına da değinen Genel Başkanımız, “Bu süreçte çukurdan daha çukur olan alçakların namussuzların körpecik çocuklarımıza yaptıklarıyla ülkemizin yüreği yanıyor. Memur-Sen olarak diyoruz ki; çocuk istismarı yapan, kadın istismarı yapan, teröre destek verenlere en ağır cezalar verilmeli. Gerekirse idam getirilmedir. Bu sorun, ülkenin sorunudur. Bu yüzden 5 partiden de yemin töreninden sonra idam konusunu gündeme getirmelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YIPRANMA PAYI VERİLSİN

“Yıpranma payı konusunu 4 yıldır istiyoruz” diyen Memiş, “Bürokratik engeller nedeniyle süreç sonuçlandırılamadı. Temel mesele Başkanlık Sistemiydi. İnşallah yeni sistemle 4 yıldır yılan hikayesine dönen yıpranma payının tüm çalışanlara verilmesini talep edeceğiz. Geçmişe yönelik olarak tüm çalışanlara verilmesini istiyoruz. Yine aynı şekilde ‘Ben yaptım oldu’ diyen bir sistem mantığı var. Bu çalışanların emeğinin karşılığını alamadığı bir sistem. Kocaeli’de sağlık çalışanı eksiği var. İstihdam sorunu yeni personel alımıyla çözülmeli” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Metin Memiş, konuşmasının sonunda şubelerimizin seçim sürecine yönelik de açıklamalarda bulundu. Şubelerimizin seçim sürecine girdiğine dikkat çeken Memiş, “Bu sene Türkiye’de en çok büyüyen 5’inci şubemizden biri Kocaeli’dir. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kocaeli’de malum sendikanın üye sayısı 2200’den 1600’e düştü. Bu da gösteriyor ki saha da doğru çalışıyorsunuz. Bu iş ekip işidir. Ben şube başkanıma ve sahada çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım da konuşmasında, kendilerine inanan ve güvenen tüm teşkilatımıza ve temsilcilerimize teşekkür etti. Ziyaretin anısına , Genel Başkanımız Memiş’e bir tablo hediye eden Yıldırım, “Bu toplantıyı temsilci arkadaşların katılımıyla düzenliyoruz. Görevi devraldığımızda üye sayımız 3 bin 700 iken, bugün üye sayımızı 4 bin 500’e yükselttik ve ailemizi büyüttük. Bu başarı, hepimizin başarısı” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Teşkilat Buluşması Programına Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak ve Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık ile Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızın şube başkanlarının yanı sıra ilçe ve işyeri temsilcilerimiz katıldı.

 

PAYLAŞ :