Memur-Sen Sivas İl Temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu sahur programı muhteşem geçti.
11 Haziran 2018, Pazartesi

Memur-Sen Sivas İl Temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu sahur programına Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Sivas Valimiz Sayın Davut GÜL,Sivas Belediye Başkanımız Sayın Sami AYDIN, Ak Parti İl Başkanı Sayın Abdulkadir DEMİREL  Sendikalarımızın şube başkanları yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Cennet mekan Abdülhamit Han’a kızıl sultan denilen, 27 Mayıslardan, 12 Eylüllerden, 28 Şubatlardan, 15 Temmuzlardan bugüne geldik.

Anayasal zemini olmadan kurulduğumuz zamanlardan, toplu sözleşmesiz emek mücadelesi verdiğimiz yıllardan, birlerle başlayıp küçük bir odaya sığdığımız günlerden, bugün toplu sözleşmeli günlere, 1 milyonu aşan zeminlere vardık.

Memur sendikacılığı olsa da “bi’ numarası” olmaz diyenlere inat sendikacılığın “bir numarası” olmamızı sağlayan, kamu görevlileri sendikacılığına yol açan, omuz veren, itibar kazandıran teşkilatımızın yiğitlerini saygıyla selamlıyorum.

Bu millet, "Bebem anasız büyür vatansız büyüyemez" diyerek 7 düvele karşı ayak çıplak, el çıplak savaşarak nice bozgunlardan selamete çıkmıştır.

Savaşlar bitti ama savaşımımız hep sürdü. Kökü dışarı da gözü içerde ihanet şebekeleriyle muharebelerle ezemedikleri irademizi darbelerle ezmeye kalktılar.

Biz irademizden onlar ihanetten vazgeçmediler. 15 Temmuz ihanetine 16 Nisan iradesiyle verdiğimiz cevap kemale ermeden son kozlarını sahaya sürüyorlar.

Zorlu zamanlardan geçiyoruz. İmanımıza saldırıyor, ruhumuza vuruyor, değerlerimize ve irademize hücum ediyorlar.

16 Nisan büyük kuşatmaya karşı büyük huruç ve yarma hareketiydi. Başardık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hayata geçirmeden son hamlelerini yapıyorlar.

24 Haziran son umutları, son kozları. Hedef kazanımları geri almak! Zor’u 15 Temmuz’da atlattık.

Şimdi Bizi fakirleşmekle, rızıkla korkutuyorlar. Rızkı veren Allah’tır, böyle gözümüzü korkutmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar.

Memur-Sen, kamu görevlileri sendikacılığında 10 yıldır kesintisiz yetkili konfederasyondur. Memur-Sen’e bağlı tüm sendikalarımız da kendi hizmet kollarında yetkili sendikadır.

Bu, Memur-Sen açısından yetkide istikrardır.  Bu, emekçilerin gözünde itibar, Memur-Senliler için iftihardır.

Memur-Sen; sendikal alandaki prangaları kırarak, engelleri aşarak Türkiye’de sendikal tarihin akışını, kamu görevlilerinin sendikacılığa bakışını değiştirdi. Sendikal vesayet kadar siyasal vesayetle de mücadele ettik. Memur-Sen’in kamudaki yasakları, sınırlamaları, dayatmaları hedef alan, yasakçı zihniyete muhalifliği kuşanan farklı, iddialı, güçlü bir sendikal duruşu esas almıştır. 

Biz 1 milyon üyemizle herhangi bir partinin değil hakkın, adaletin, ümmetin, milletin, Türkiye’nin yanında durduk her zaman. Bir partinin değil, millete hizmet, hakka hizmet fikrinin yanında yürüdük. Köhne ve karanlık geçmişi değil, aydınlık geleceği temsil edenleri yoldaş edindik. 16 Nisan’da istikrar dedik, istikbal dedik, istiklal dedik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz: istikrar, istikbal, istiklal diyoruz. Kazanımlarımıza gözümüz gibi bakamazsak, gözümüzün yaşına bakmazlar!

16 Nisan’da kazandıklarımızı 24 Haziran’da kaybetmemek temel ölçümüz olacak. Atacağımız oylar FETÖ’ye güç PKK’ya memnuniyet, Suriyeli kardeşlerimize mağduriyet Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ihanet, emperyalistlere cesaret, Mazlumlara mahrumiyet, Düşmanlarımıza galibiyet kazanımlarımıza mağlubiyet olmasın.

Bizim için belli konular siyaset üstüdür. Siyasi rekabet ve yarış adına; 15 Temmuz darbesinde şüphe uyandırılması, milletin 16 Temmuz şahlanışının karalanması, FETÖ ve PKK’nın masumlaştırılması, milli güvenlikle ilgili konuların sulandırılması, emperyalizmle kol kola durulması inancın tahrif, kardeşliğin tahrip, istikrarın ihmal, istikbalin imha edilmesi bu millete, bu ülkeye ihanettir.

Bu meseleler bütün siyasi mülahazaların üzerinde kırmızı çizgimizdir.

Biz kırmızı çizgilerimizle savaşanlarla değil, istikamet çizgisinde buluşanlarla yol yürür, yoldaş oluruz.

Biz siyasetin değil hakikatin, ikbalin değil istikbalin peşindeyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek, doğruyla yol alıp, yanlışla vedalaşacağız.

Memur-Sen Türkiye’ye karşı tuzakların, tezgahların, saldırıların karşısında bir dalgakırandır.  O nedenle, 24 Haziran'da milletle ihtilafı olanları değil, milletle irtibat kuranları, zalime sırdaş olanlar değil mazluma yoldaş olanları, emperyalizme destek olanları değil köstek olanları, müstekbirlerle değil mustazaflarla saf tutanları tercih edeceğiz. Bizimle aynı ufka, aynı geleceğe bakan, aynı istikamette yol alanlarla yürüyeceğiz.

24 Haziran sonrası inşallah kuklalarla birlikte kuklacıyı da yerle bir ederek, Yaşanabilir bir Türkiye’nin ve yeni bir dünya’nın önünü açacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar mübarek kadir gecenizi kutluyor yaklaşan ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. 10.06.2018

 

                                                              Efe ZİLELİ

                                                                                              Sağlık-Sen Sivas Şube                            

                                                                     Başkanı Memur-Sen Temsilcisi




PAYLAŞ :