BAŞKANLIK SİSTEMİ SEMPOZYUMU
05 Haziran 2018, Salı

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığının düzenlemiş olduğu “Cumhurbaşkanlığı ve Başkanlık Sistemi Tanıtım Sempozyumu” gerçekleşti.

Şube Başkanlığımız organizasyonunda geniş bir katılımla; İl Sağlık Müdürlüğümüz konferans salonunda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Başkanlık Sistemi Tanıtım Sempozyumu’na Ak Parti Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Sayın Ramazan CAN, 2.sıra Adayı Bayram Salim BOZDEMİR ve 3. Sıra adayı Mustafa ARSLAN iştirak ettiler.

Milletvekillerimizin yanı sıra Ak parti İl Başkanı Sayın Nuh DAĞDELEN, İl Başkan Yardımcısı Pınar YIKILMAZ, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Esma ÜNAL, Merkez İlçe Başkanı Haydar BOZDEMİR, İl Sağlık Müdürümüz Dr.Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ, Memur-Sen İl Başkanı Sayın Yaver YALÇIN sempozyumumuz da hazır bulunan isimlerdi.

Geniş bir sağlık çalışanı katılımı ile gerçekleşen sempozyumda açılış konuşmasını sempozyumu organize eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN gerçekleştirdi. Başkan konuşmasında;

“Kıymetli konuklar aslında sendikacılığın özünde hak arama çalışanların haklarını koruma ve bu yolda çaba sarf etmek vardır. Bu aynı zamanda klasik sendikacılığın ana fikrini de oluşturmaktadır. Ancak Memur Sen ve Sağlık Sen olarak bizim sendikacılık anlayışımız da hak aramayı sadece kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarını aramaya indirgeyerek daraltmak yoktur. Ülkemiz ve dünya mağdurlarının, mazlumlarının hakkının da temsilcisi olan Memur Sen ve Sağlık Sen daha geniş kitlelerin gür sesi olmaya devam etmektedir. Bu anlamda Memur Sen Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan, sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak görüyor. Biz, bugün çağı kurtarmanın eylemcisi, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketiyiz” şeklinde özetlemektedir.

Devletimiz ve Milletimiz gibi bizde Sağlık Sen olarak nerede bir mazlum varsa orada olmaktan, Mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan, bu uğurda çalışmaya, mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Sağlık Sen olarak sadece sağlık çalışanlarının gündemini değil ülke ve dünya gündemini de yakından takip etmekteyiz. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 15 Temmuz da, Fırat Kalkanı Harekâtında ve Zeytin Dalı Harekâtında da hep ülkemizin menfaatleri yanında olduk. Aynı zamanda Yerli ve milli duruşumuzla emeğin üzerindeki ideolojik prangaların ve vesayetçi duruşun karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz.

Ülkemizde geçmiş yıllardaki siyasi istikrarsızlık, beraberinde ekonomik ve sosyal sorunları da beraberinde getirmekteydi. Cumhuriyet tarihimizdeki hükümetlerin ömrü bir buçuk yıl bile değildir. Türkiye, böylesine kısa ömürlü hükümetlerce yönetilirken, benzer şartlarda gelişme, kalkınma, büyüme yarışına girdiği ülkelerin hepsi tarafından birer birer geçilmiştir. Şayet, son dönemde elde ettiğimiz kazanımlar olmasaydı, ülkemiz her alanda dünya sıralamasında çok gerilerde kalacaktı. Bu anlamda ülkemizde istikrarlı ve uzun süreli hükümetlerin kurulabilmesi için yönetim sisteminde değişikliğe gidilerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasına sunulmuş ve bu sistem değişikliği halkımız tarafından kabul görmüştür.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile siyaset dışı yollarla iktidar olma yoluna son verilmiştir. Yürütmenin zayıflatıldığı dönemlerde etkili olan siyaset dışı güçlerin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde kendisini göstermesi pek mümkün olmayacaktır.

Yürütme organı Meclis’teki dengelerden etkilenmediği için siyasi istikrarsızlığın önüne geçilerek böylece Türkiye’de geçmiş yıllarda olduğu gibi yönetim kargaşası yaşanma tehlikesi bertaraf edilmiştir. Doğrudan halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve ona bağlı yürütme organı Meclis içinden çıkmaz. Dolayısıyla parlamenter sistemde iç içe geçmiş olan yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde birbirinden tam olarak ayrılmaktadır. Hiçbir kuvvet birbirine üstünlük kuramaz, kuvvetler birbirine karşı bağımsızlığını elde etmektedirler.

Meclis dengelerine bağlı hükümetlerin bürokrasiye egemen olmakta zorlandığı parlamenter sistemin aksine, karar alma mekanizmaları çok daha süratli ve isabetli çalışır. İyi bir yönetimle birlikte hızlı ve kolay karar alabilmek, ülkenin çok daha güçlü şekilde kalkınması sağlayacaktır.

 Sendikacılığın bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız ve ona göre hareket etmeye gayret etmekteyiz. Bu nedenle 24 Haziran seçimleri ülkemiz için bir dönüm ve sıçrayış noktasıdır. İSTİKRAR SÜRSÜN TÜRKİYE BÜYÜSÜN sloganı ile;

Bu toplantımızda bizleri yalnız bırakmayıp destek veren Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Sağlık Müdürüme, Kıymetli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız ile basınımızın kıymetli temsilcilerine teşekkür eder saygılarımı sunarım. Bir teşekkürde bugün burada da yanımda olan bütün çalışmalarımızı hep birlikte yürüttüğümüz; Yönetim Kurulu Üyelerime, Engelli Komisyonumuz ve Kadın Kolları Komisyonumuza, İş yeri temsilcisi arkadaşlarıma ve bizlere destek veren tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarına samimiyetle teşekkür ediyorum.” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN’dan sonra kürsüye çıkan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatının her daim seçim hazır olduğunu söyleyen Dağdelen, şunları kaydetti:

"İnşallah 24 Haziran'de Kırıkkale'nin 3 milletvekilini de partimizden seçim Ankara'ya göndereceğiz. Vakit icraat vakti, vakit Kırıkkale vakti. AK Parti'nin Kırıkkale'ye yaptığı hizmetleri herkes biliyor. Kırıkkale'ye son 15 yılda 10,21 milyar lira yatırım yapılmış. Bugün alnımız ak bir şekilde geziyorsak, bunun için milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Teşkilat olarak sandık bazlı bir çalışma başlattık. Kırıkkale merkezde 41 okul var ve biz 41 çalışma gurubu oluşturduk. Kapı kapı geziyoruz. İnşallah 24 Haziran'a kadar çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız."

Sonrasında  Ak Parti 3.Sıra Milletvekili Adayı Mustafa ARSLAN konuşmasında;

“Böylesine bir kalabalıkla bizleri karşıladığınız için sizlere çok ama çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonu gerçekleştiren sizlerle bizleri burada buluşturan Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’na da ayrıca teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sesi gençlerin sesi olacağını söyledi. Kırıkkale’nin spor ve çeşitli alanlarda daha geniş yatırımlar alabilmesi amacıyla çalışma sergileyeceğiz. Biz bu davaya gönül verdik. Geçmişten bugüne gecemizi gündüzümüze katarak, milletimize, devletimize ve cumhurbaşkanımızın her zaman yanında olduğumuzu göstermek amacıyla önemli çalışmalara imza attık.” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

 

Kürsüye gelen Ak Parti 2.sıra Milletvekili Adayı Sayın Bayram Salim BOZDEMİR ise yapmış olduğu konuşmasında “Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nın duyarlılığına, siz sağlık çalışanlarının geniş katılımlı teveccühünüze teşekkür ederim.

24 Haziran’da seçim var ama bir farkı var. Bu seçimde yeni bir sisteme geçiyoruz. Türkiye 2002’den bu yana 16 yıldır sessiz bir devrim yaşandı. Bu seçim onun için önemli. Cumhuriyet kurulduktan 2002’ye kadar 79 yılda Türkiye’de yapılan işlerin binlerce katı yapıldı. Bu işlerde emeği geçen vekillerimize teşekkür ediyorum. Bir şehre yatırım yapılıyorsa bunun en önemli ayaklarından birisi siyasettir. Bürokrasi de siyaset olmayınca bu yatırımları yapamaz. Siyaset bunun önünü açar, talep eder, bürokrasi de çalışır. Onun için sonsuz teşekkür ediyoruz. Türkiye’de bir değişim yaşanıyor. ‘Neden parlamenter isteminden vazgeçiyorsunuz, bakın Danimarka, Norveç, İsveç ne güzel gidiyor.’diyorlar. Onların nüfusu 4 milyon, 5 milyon. Büyük devletlere bakın. Fransa, ABD, Rusya bunların milyonlarca büyük nüfusu var ve başkanlık sistemiyle yönetiliyorlar. Bunlarda güzel oluyor da Türkiye’de neden olmasın. Neden olmasın biliyor musunuz? Güçlü lider güçlü Türkiye istemedikleri için. Muhalefette yapılanı yıkacağız diyor. Yapılan yıkılır mı? Üstüne koy üstüne. 2002’den 2018’ kadar yapılan hizmetler; sihirli değnekle dokundular da mı gerçekleşti. Türkiye’den petrol, altın, elmas çıktı da mı bu hizmetler yapılıyor. 2002’den önce 22 bankanın içini boşalttılar. 80 milyar dolar yurtdışına gitti. 80 milyar dolarla ne yapılır biliyor musunuz. 16 yılda yapılan bu işlerin birçoğu yapılırdı. Onlar yapmak isteselerdi, yaparlardı ama emri başka yerlerden alıyorlardı.”ifadelerinde bulundu.

 

En son kürsüye gelen Ak Parti Milletvekilimiz ve 1.Sıra Milletvekili Adayımız Sayın Ramazan CAN ise yapmış olduğu konuşmasında; “Salonda bulunan sağlık camiasının kalabalık ve coşkulu olmasından dolayı teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Nefis taşıyoruz. Hepimiz farklı beklentiler için olabilir. 57 tane yiğit aday adaylığına başvurdu ama 3’ü listeye girebildi. Hepinizin desteğinize ihtiyacımız var. AK Parti havuzuna hep birlikte su taşıyalım istiyorum. Özellikle bölgesel milliyetçiliğe geçit vermememiz lazım. Bir dönem 3 milletvekili arka arkaya Keskin’den kondu. Keskin denirse zaten bütün bu coğrafya oraya bağlıydı. Netice itibariyle bazı siyasi parti yöneticilerinin darağacında bir şey olmadığından bölgesel milliyetçilik yapmalarını da anlayabilmiş değiliz. Hepimiz Kırıkkaleliyiz. Hepimiz Denek Madenliyiz, hepimiz Keskinliyiz, hepimiz Balışeyhliyiz, hepimiz Bahşililiyiz, hepimiz Çelebiliyiz, hepimiz Sulakyurtluyuz, hepimiz Deliceliliyiz, hepimiz Yahşihanlıyız, hepimiz, Kırşehirliyiz, hepimiz Çorumluyuz, hepimiz Çankırılıyız, hepimiz Türkiyeyiz. Yaradılanı severiz yaratandan ötürü. Bölgesel milliyetçiliğe son. Hepimiz tek yumruk Ak Parti’ye çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, inşallah yüzde 50’nin üzerinde bir oyla seçilecek. Alçak FETÖ ve arkasında duranlara en büyük dersi vereceğiz. Üç milletvekili olarak da meclise gideceğiz. Cumhurbaşkanımızı engellemeyi başaramayacaklar.”dedi.

 

            Konuşmaların akabinde günün anlamını kalıcı hale getirmek amacıyla aile fotoğrafı çekimi yapıldı. Fotoğraf çekimlerinin akabinde sempozyuma son verildi.




PAYLAŞ :