Mahkeme, 4/B'li Çalışanın Eş Durumu Mazeret Tayin Talebini Haklı Buldu
04 Haziran 2018, Pazartesi

4/B sözleşmeli olarak İstanbul’da görev yapan üyemizin Bursa’da sigortalı olarak çalışan eşinin şirketinin İstanbul’da bulunmaması nedeniyle kendisinin eş durumu mazeretinden yararlandırılması talebi İdare Mahkemesi tarafından haklı bulundu.

İstanbul Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde 4/B sözleşmeli memur olarak görev yapan üyemiz tarafından, eşinin Bursa ilinde 23.10.2013 tarihinden bu yana işçi olarak çalıştığı ve İstanbul ilinde eşinin çalıştığı şirketin şubesinin bulunmaması sebebiyle, eş durumu mazereti dikkate alınarak kendisinin Bursa iline atanmasına ilişkin talebinin idare tarafından reddedilmesi üzerine bu işlemin iptali ve tayininin eşinin yanına yapılması için sendikamız tarafından dava açılmıştır.

8. İdare Mahkemesi verdiği kararda eşi özel sektörde çalışan 4/B’li personelin eş durumu mazeret tayini taleplerinde herhangi bir hukuki düzenlemenin mevcut olmadığı, aile birliğinin korunması ve kamu yararı ilkeleri dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı kararını iptal etti. Mahkeme 4/B’li üyemizin mazeret tayini hakkının uygun olduğuna hükmetti.

İş bu iptal kararı, aynı konulu tüm davalar bakımından emsal teşkil etmektedir ve açılan davalarda emsal gösterilecektir.

PAYLAŞ :