MALATYA MEMUR-SEN'İN BÜYÜK BULUŞMASI
28 Mayıs 2018, Pazartesi

Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen “YETKİDE 10 YIL, YETKİDE İSTİKRAR” temalı programın açılış konuşmasını İl Temsilcisi Kerem Yıldırım yaptı. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen “YETKİDE 10 YIL, YETKİDE İSTİKRAR” temalı programa katıldı. İftar programında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in bir milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük memur sendikası olduğunu belirterek, Malatya Memur Sen’e bağlı şubelerin başkanlarına ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bir milyon üyesi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirterek bu davanın bir erdemliler hareketi olduğunu söyledi. Memur- Sen olarak sadece çalışanların haklarını aramakla yetinmediklerini, aynı zamanda dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur varsa ayrım yapmaksızın yardımda bulunduklarını vurgulayarak, her zaman milletin yanında durduklarını, hiçbir zaman milletle kavga etmediklerini, haklarını aradıklarını ve erdemli sendikal hareketin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

24 Haziran seçim sürecine girildiğini belirten Yalçın, Memur-Sen ailesi olarak 16 Nisan'da 350 merkezde çalışma yaparak ve "Açık tarafız, tercihimiz evettir" diyerek, bu süreci omuzlayan, Türkiye'deki en örgütlü yapıların başında geldiklerini hatırlattı. Konuşmalarına çalışanlara verilmesi planlanan 3600 ek gösterge ile alakalı olara, bunun bir an önce çalışılmaya ve Memur Sen ile istişareli bir şekilde tüm kesimleri kapsayacak şekilde çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca yapılan çalışmalara değinerek kazanımları anlatarak önümüzdeki süreçte yapılacaklar hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra selamlama konuşması yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık "Bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ediyoruz, bir taraftan da ülkemizin büyümesi ve gelişmesi için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.Memur-Sen'in bir milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük memur sendikası olduğunu belirterek, sendika yetkililerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sivil toplum örgütlerinin gelişmesinin demokrasinin gelişmesi anlamına geldiğini vurgulayarak, bu anlamda Memur-Sen'in büyümesi ve güçlenmesinin de kendilerini güçlendiren en önemli etkenlerden biri olduğunu kaydetti.

Programa, Ak Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti milletvekili adayları Ahmet Çakır ve Selahattin Barış Palandöken ile AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve Memur-Sen ve Bağlı sendikaların Şube Başkan ve yönetimleri ile üyeleri katıldı.

Nikah Sarayındaki iftar proğramından sonra Malatya Öğretmenevinde Sendika Şube Başkanları ve Yönetimi ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptı. Tüm Şubeler üyelerinin beklenti ve sorunlarını bire bir anlattarak görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Elazığ'daki sahur proğramına katılmak için ilimizden ayrıldı.

PAYLAŞ :