Memiş: 3600 Ek Gösterge Lisans Tamamlamanın Önemini Ortaya Koydu
26 Mayıs 2018, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak Antalya Şubemizin düzenlediği iftar programına katıldı. Programa AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da katıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, gündeme ve yıpranma payına dair açıklamalar yaptı. Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı konusunun yılan hikâyesine döndüğünü ifade eden Metin Memiş, yıpranma payının tam meclise gelmek üzereyken seçim nedeniyle sekteye uğradığını belirtti. 3600 ek gösterge konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya da değinen Memiş, “Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, toplu sözleşme masasında bu konuyu dile getirmiştik. Bizim lisans tamamlamanın anlamı bir kez daha ortaya çıkıyor. 3600 ek göstergenin verilmesi demek, çalışanların emekli maaşlarına 450 liralık bir artış demek. Emekli ikramiyesine 17 bin liralık bir artık demek” dedi. “İstediğimiz her şeyi alamamış olabiliriz ama asla kızmayacağız ve gücenmeyeceğiz” diyen Memiş, önceliğimizin ülkemiz ve devletimiz olduğunu sözlerine ekledi.

MAZLUMLARIN UMUDU OLANLARIN YANINDA OLACAĞIZ

Sendikacılığın sadece ücret sendikacılığı olmadığının altını çizen Metin Memiş, "Sendikacılıkta hak arama mücadelesinde ümmetin, milletin ve ülkenin hakkını arama mücadelesi olmalı. Bizler hiç kimseye aldırış etmeden, duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermeden, doğruluğumuzdan taviz vermeden kim ne derse desin bildiğimizi her yerde söyledik” şeklinde konuştu. Milletin ve milletin yanında olanların, mazlumların umudu olanların, darbecilere karşı olanların yanında olmaya devam edeceğimizi vurgulayan Memiş, “Sendikacılığımızda önceliğimiz bu ülke. Bugün ülkemizi Suriye’ye dönüştürmeye çalışanlara karşı duruşumuzu bozmayacağız. Görüşü, siyaseti ne olursa olsun, millete tuzak kuranları asla tanımayız. Millet olarak zor dönemleri aştık. Bu ülkeye operasyon çekmeye çalışanlara, bu ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her şeyi layıkıyla yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

KULUÖZTÜRK: BİRLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Şube Başkanımız Sinan Kuluöztürk ise ülkenin birlik ve beraberliğinin daha önemli olduğunu gördüklerini belirterek sözlerini şöyle devam ettirdi: “Erken seçim kararı alındı. Seçim erkene alınınca ekonomiyi bozmaya çalıştılar. Seçimde kapı kapı dolaşarak en iyi cevabı vereceğimize inanıyoruz. Onlar bilmiyor ki, birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Birbirimize kenetlenip 24 Haziran’da liderimizin arkasında devam edeceğimize inanıyorum."  

Program kapsamında Genel Başkanımız Metin Memiş ve berberindeki heyet İl Sağlık Müdürü Dr.Ünal Hülür, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan'ı Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ramazan Gürkan'ı, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Ali Vefa Sayraç'ı, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Yalçın Yüksel'i,  ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ziyaret etti.

PAYLAŞ :