İzmir 1 Nolu Şubesi 1. Ebelik ve Hemşirelik Sempozyumunu Gerçekleştirdi.
21 Mayıs 2018, Pazartesi

 Sempozyuma, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Alper, Personel Hizmetleri Başkanı Şaban Koçoğlu, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Adnan Budak, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş  ile çok sayıda sağlık yöneticisi ve sağlık çalışanı katıldı.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ EĞİTİM MERKEZİ”

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, “Hastanelerde ürettiğimiz işi sağlıyoruz. Hastaları iyileştiriyoruz. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 71 yılında hizmete açıldı ve 80’li yıllarının ortasında Eğitim ve Araştırması oldu. 2000 ve 2010’lu yıllardan sonra büyüyerek devam etti. Hastanede ki üretilen sağlık hizmet kalitesi sürekli arttı. Türkiye’nin en önemli hemşire eğitim merkezi oldu” dedi.

GEÇMİŞE DÖNÜK YIPRANMA PAYI TALEP EDİLDİ.

Şiddetin her türlüsüne maruz kaldıklarını belirten Yıldırım, “Diğer kamu çalışanları bayramlarda, hafta sonları izinliyken bizler 24 saat hizmet veren yıpranan tükenen ve aile bütünlüğü bozulan meslek grubuyuz. Çalışma saatleri çok fazla. İzmir ve Türkiye genelindeki personel eksikliklerinden dolayı tükeniyoruz, yıpranıyoruz ve yıpranma payının geçmişe dönük yapılmasını bir an önce talep ediyoruz”diye konuştu.

SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ

Bir ebenin her şeyden önce insan olduğunu… Sırası geldiğinde eş, sırası geldiğinde kardeş ve en önemlisi anne olduğunu vurgulayan İzmir Sağlık Sen 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, “Bundan 20-25 sene öncesine kadar bir askerin, bir polisin, bir öğretmenin net maaşından yüksek olan hemşirelik ve ebelik mesleği bugün çok geridedir. Mutlaka seyyanen zam yapılmalıdır. Sağlık Bakanlığı’nın çalışanları için yapmış olduğu yanlış politikalardan vazgeçmeli hekim odaklı değil ekip odaklı bir çalışma politikasının izlenmesi gerekmektedir” dedi.

GENÇLERE YOL GÖSTERDİLER

Yıldırım, “Komisyonumuzu hayata geçirdik. Bunları yaparken gençlerimizi de unutmadık… Gençlere değer verip yol olduk, yön bulup geleceğimizi taçlandırmalarını istedik. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek muhasır medeniyetler seviyesine çıkmasındaki beklentisi gibi… Bu hedeflerle yola çıkarak “Genç Sağlık Sen”i oluşturduk. Sağlık Sen 1 No’lu şubesinin amacı ve hedefleri, çalışma alanındaki yaşanan sorunların ve eksikliklerin giderilmesidir. Değerli olan mesleğimizin kaybedilen değerini yeniden kazandırmaktır” diye konuştu.

 

 




PAYLAŞ :