Baykan ve Aslan, Kırşehir Şubemizin Programına Katıldı
12 Mayıs 2018, Cumartesi

Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan, Kırşehir Şubemiz tarafından düzenlenen Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü programına katıldı.

Burada konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, sağlık hizmetlerinin bir bütün olmakla birlikte, ağırlıklı olarak yükünü hemşire ve ebeler tarafından çekildiğini söyledi. Sağlıkta yapılan dönüşüm sonrası sağlık hizmetlerine ulaşım ve vatandaş memnuniyeti katlarca artarken, istihdamda aynı artışın yaşanmadığına dikkat çeken Baykan, sağlık çalışanlarının neredeyse aynı sayı ile daha fazla hizmet ürettiklerini kaydetti. Bunun sonucunda da sağlık çalışanlarının tükenmişlik noktasında hizmet verdiklerini belirten Baykan, “Hemşirelerimiz, ebelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız yıpranıyor. Ancak yıpranma payını alamıyorlar. Sağlık-Sen olarak sözünü aldık, uzun uğraşlar sonucu bürokratik engelleri de aştık. En son TBMM aşamasına geldi. Yıpranma payı, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle, canlarını dişlerine takarak görev yaptığına vurgu yapan İdris Baykan, “Bir sağlık memuru, bir hemşire; zaman kavramı gözetmeden, acil servis, yoğun bakım demeden görevine koşar, evini, eşini, evladını arkada bırakıp nöbete gider, halka hizmeti, Hakk’a hizmet görür. Bir ebe; kar-kış, yağmur-çamur demeden ev ziyaretleri yapar, hayata merhaba diyen minik yüreklerin, mutluluktan gözleri dolan annelerin ilk şahidi olur. Bir acil tıp Teknisyeni, bir paramedik; hastasının hayatını kurtarmak için, zamanla yarışırken kendi hayatından, sevdiklerinden olur. Gönüllü olarak Afrin'e gider, vatan sevdasıyla şehitlik mertebesine ulaşan Paramedik Burak Tatar olur. Bir röntgen, bir laboratuvar teknisyeni, bir memur, bir hizmetli, bir sekreter, bir temizlikçi olarak Aziz Milletimizin sağlığı için fedakârlıktan kaçınmayan binlerce meçhul kahramandan birisi olur. Bir hekim; Hastasının hayatını kurtarmak için, var gücüyle çalışırken hastası tarafından katledilen iyilik meleği Dr Ali Menekşe olur. Sosyal hizmetlerde bir çalışan; kendi evladının dahi göstermediği sevgiyi, saygıyı huzurevindeki Hatice Teyze’ye gösterir. Sözüm ona ana-babaların gösteremediği ilgiyi, şefkati, merhameti yetiştirme yurdundaki masum yavruya gösterir. Kendi yakınlarından ayırmaz hatta daha öteye koyar mahiyetindekileri. Evet, bizim mesleğimiz vefadır, bizim mesleğimiz şifadır, bizim mesleğimiz kutsaldır. Bizler gönüllerin melekleri, kahramanları anneleri, evlatlarıyız” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik taleplerimizi de dile getiren Baykan, yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının önceliklerimiz arasında olduğunu kaydetti. Lisans tamamlamanın Sağlık-Sen’in bir kazanımı olduğunu da hatırlatan Baykan, 2014 yılından sonra mezun olanlara da bu hakkın verilmesi gerektiğini dile getirdi. Kimsenin memnun olmadığı performans sisteminin hakkaniyetli bir şekilde değiştirilmesi gerektiğini de dile getiren Baykan, sağlıkta şiddetin önlenmesi için de toplumsal duyarlılığın artırılması, yasal müeyyidelerin kararlı bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti. Hükümetin yüzbinlerce taşerona kadro vererek önemli bir iş yaptığını belirten Baykan, vekil ebe ve hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların da kadroya dâhil edilmesini istedi.

ASLAN: SENDİKACILIĞI ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA ETME ADINA YAPIYORUZ

Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan da konuşmasında, Memur Sen ve Sağlık-Sen’in sendikal anlayışına yönelik açıklamalarda bulundu. Aslan, özelde üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayarak kurulduğumuzu ifade etti.

Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın, ‘Sendikal mücadelemiz Ülkemizin geleceğini inşa etme adına bir erdemliler hareketidir’ sözünü hatırlatan Aslan, “Bizler de erdemli bir şekilde hareket etme gayretindeyiz. Çok şükür bugüne kadar bizlere güvenenleri yanıltmadık. Erdemli; bilgili, görgülü, bilgisine danışılan, öğrenme arzusu olan ve öğrendiğini de aynı istekle öğretmek isteyen, aldanmayan ve aldatmayandır.” İfadelerini kullandı.

YÜCESAN: EBE VE HEMŞİRELERİN ÇALIŞMA ŞARTLARI DAHA İYİ OLMALI

Kırşehir Şube Başkanımız Yasin Yücesan ise Ebeler, Hemşireler ve Anneler Gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Ebe ve hemşirelerin kutsal bir meslek icra ettiklerini ifade eden Yasin Yücesan,buna rağmen çalışanların gereken değeri görmediklerini belirterek çalışma şartlarının daha iyi olması gerektiğini söyledi. Toplantıya AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları da katıldı.

 

PAYLAŞ :