Memiş, Gaziantep Üniversite Şubemizin Programına Katıldı
07 Mayıs 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Gaziantep Üniversite Şubemizin programına katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Memiş, Üniversite hastanelerinde sağlık personellerinin yaşadığı sıkıntılara değindi.

Üniversite hastanelerinin sağlık sistemindeki en zor ve riskli hastalara hizmet verdiğini hatırlatan Metin Memiş, hasta maliyetlerinin her geçen gün arttığını ancak sağlık hizmetleri fiyatlarının hiç artmadığını belirtti. Üniversite hastanelerindeki istihdam sorununa dikkat çeken Memiş, sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve hak ettikleri ücretleri almadığı için her geçen gün daha çok yıprandığını ifade etti. Tüm sağlık çalışanlarımızın hakkını almak için 4 yıldan fazladır yıpranma payı konusunda mücadele verdiğimizi aktaran Memiş, sağlık alanında çalışan herkesin bu haktan yararlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının hak ettiği ek ödemelerdeki problemlere vurgu yapan Memiş, ödenen ek ödemelerin ise emekliliğe yansıtılmamasının büyük mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HİZMET VERMEK İÇİN ÜSTÜN GAYRET GÖSTERİYOR

Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personellerinin vatandaşa hizmet vermek için üstün gayret gösterdiğini söyleyen Memiş, “Birileri üniversite hastanelerini kendi çiftliği haline getirmeye çalışıyor buna bir an önce dur demeliyiz” dedi.  “Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda üniversite hastanelerine ilişkin çok önemli çalışmalar yapıldı” diyen Memiş, “Üniversite hastanelerinde çalışanların genel bütçeye geçirilmesi, bilimsel çalışmalara genel bütçelere yüzde 10’luk pay aktarılması ve üniversite hastaneleri birliğinin kurulması gibi konularda alınan çok önemli kararlar var. Biz bu kararların takipçiyiz inşallah bizde bu dönüşümün sağlanmasında katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

KERKEZ: ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE ÇALIŞANLARIN ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Programda konuşan Gaziantep Üniversite Şube Başkanımız Cuma Kerkez ise her fırsatta üniversite hastanelerinin sorunlarını dile getirdiği için Genel Başkanımız Metin Memiş’e teşekkür etti. Üniversite hastanelerinin Türkiye sağlığında büyük bir rol üstlendiğini belirten Kerkez, bu nedenle üniversite hastanelerinde çalışanların şartlarının daha iyi olması gerektiğini söyledi. Toplantıya Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutçu ve Kilis Şube Başkanımız Hüseyin Özcan da katıldı.

Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet ablası vefat eden Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Ali Arayıcı’ya taziyede bulundu. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde defni gerçekleştirilen merhumenin yakınlarına ve Mehmet Ali Arayıcı’ya da Memiş, başsağlığı diledi.

PAYLAŞ :