Ankara Üniversiteler Şubemizin Genel Kurulu Gerçekleşti
24 Nisan 2018, Salı

Ankara Üniversiteler Şubemizin 2.Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonunda, Ankara Üniversiteler Şube Başkanımız Ercan Öztürk başkanlığa yeniden seçilerek güven tazeledi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi. Üniversite hastanelerinin mali problemlerinin yanı sıra yapısal ve işletmecilik olarak da geliştirilmesi gerektiğini aktaran Durmuş, hastanelerin sağlık ve eğitim sistemi içerisindeki rolleri ve fonksiyonları dikkate alınarak yeni bir işletme modelinin oluşturulması gerektiği dile getirdi. Özellikle üniversite hastanelerinde son yıllarda artan personel ihtiyacının büyük problem oluşturduğuna dikkat çeken Durmuş, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin yoğun iş yükü nedeniyle sorunlar yaşadığını ifade etti. Aynı zamanda personellerin hak ettiği döner sermayedeki problemlere de değinen Durmuş, döner sermayedeki adaletsizliklerin ortadan kaldırıldığı, çalışanların emeğinin karşılığını aldığı adil ve adaletli bir döner sermaye sistemine geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

BAYKAN: DEVLETİNİN, MİLLETİNİN VE BAYRAĞININ YANINDAYIZ 

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise konuşmasında ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek sendikalarında bu süreçte kritik bir eşikten geçeceğini belirtti. STK’ların önemine değinen Baykan, Sağlık-Sen ailesinin dün olduğu gibi bu günde devletinin, milletinin ve bayrağının yanında olduğunu aktardı. Ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söyleyen Baykan, topluma nifak tohumları ekmek isteyenlerin olduğunu ifade ederek millet olarak bunlara fırsat vermememiz gerektiğini söyledi.

ÖZTÜRK: ÇALIŞANLARIN SORUNLARINI HER ZAMAN GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Ankara Üniversiteler Şube Başkanımız Ercan Öztürk, bir demokrasi şöleni olarak kabul ettikleri genel kurullarında kendilerini yalnız bırakmayan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan, Abdülaziz Aslan ve kongreye katılan şube başkanlarımıza, siyasi parti temsilcileri ve bürokratlara teşekkür etti. Ercan Öztürk, “Biz Ankara Üniversiteler Şubesi olarak, üniversite hastanelerinde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyor ve çözüm için çalışıyoruz. Bu konuda genel merkezimiz de çalıştaylar düzenledi. Sorunların tespiti ve çözümüne yönelik hazırlanan raporlar doğrultusunda, sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan’ın Divanda yer aldığı Genel Kurula Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Ankara 6 Nolu Şube Başkanımız Umut Gümüşay, Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz, , Zonguldak Şube Başkanımız Mehmet Ali Kara ve Sağlık-Sen Genel Merkez Engeliler Komisyonu Başkanımız Kemal Ergün de katıldı.

PAYLAŞ :